Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik je pobijedio lošiju ekipu ORK Rudar iz Banovića u nimalo impresivnoj igri sa 14 golova razlike, što se čini nedovoljno protiv tako slabog protivnika.

  • ORK RUDAR BANOVIĆI – RK ČELIK 28:42
  • POLUVRIJEME 15:19
  • 13 golova Jasmina Omerovića
  • Iduće subote protiv RK Žepča u Zenici

Rukometaši Čelika su odigrali rutinski utakmicu u Banovićima, protiv domaćeg Rudara i upisali osmu prvenstvenu pobjedu: Rudar – Čelik 28:42 (poluvrijeme 15:19).

RK Čelik je utakmicu otvorio postavom sa igračima koji su uglavnom malo igrali u proteklom dijelu prvenstva – na golu Haris Muhić, bekovi Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević i Kenan Biogradlija, krila – Eldar Mehić i Jasmin Omerović i na pivotu sedamnaestogodišnji Ismar Kahrić.

Nedovoljna gol razlika

Ova kombinacija trenera Seldina Rizvanovića nije se pokazala baš najboljom, što pokazuje i rezultat na kraju poluvremena – svega plus 4 gola za Čelik (datih 19, a primljenih čak 15 golova od slabog Rudara).

U drugom poluvremenu napravljene su rokade u timu Čelika, tako da je na kraju utakmnice bilo ipak skromnih 14 golova razlike za RK Čelik. I pored žestokih i opravdanih primjedbi na neznalačko i pristrasno suđenje sudijskog dvojca Dautović-Đulović (za Rudar svirali 8, a za Čelik 18 minuta isključenja), te i pored činjenice da u prvom poluvremenu uopšte nisu ulazili u igru golman Riad Polić, te Kenan Muslić, Adi Pašalić i Adnan Begagić – NEMA OPRAVDANJA DA GOL RAZLIKA PROTIV SLABOG RADURA NIJE BILA MAKAR 20 GOLOVA RAZLIKE. Stručni štab Čelika mora naći načina da tim motiviše i u igrama protiv slabijih protivnika, kao što je Rudar.

U svakom slučaju, u ovoj utakmici su se istakli Jasmin Omerović sa 13 postignutih golova, Adnan Begagić sa 6 golova, te Adi Pašalić (koji pokazuje da mora imati veću minutažu u igri) sa 6 postignutih golova.

RK ČELIK: Faris Mrako (2), Eldar Mehić (5), Kenan Muslić (2), Ismar Kahrić (1), Adnan Begagić (6), Adnan Sumbuljević, Miran Čović (2), Jasmin Omerović (13), Danijel Jurić (1), Riad Polić (10 odbrana), Kenan Biogradlija, Admir Bjelopoljak (2), Haris Muhić (5 odbrana), Mirsad Čelenka, Adi Pašalić (5).

”Sljedeći protivnik Čelika je naredne subote u Zenici neugodna ekipa RK Žepča. To je mlada ekipa koja igra dobar rukomet, što je garancija da ćemo na našem terenu imati imati sjajnu rukometnu predstavu. Iako izuzetno cijenim ekipu Žepča – bodovi ostaju u Zenici! Pozivam naše vijerne navijače da dođu na ovu utakmicu, da uživaju u atraktivnoj rukometnoj predstavi i podrže nas!”, izjavo je za naš portal kapiten Čelika Adnan Begagić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!