Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Zenici, u Gradskoj areni Zenica veliko iznenađenje: mlađi prvoligaš, Škola rukometa Čelik Junior, pobijedila je favorizovanu ekipu RK Čelika i tako ga zaustavila na putu za Premijer ligu BiH koja mu je bila na dohvat ruke.

  • Škola rukometa Čelik Junior – RK Čelik 27:25 (13:13)
  • Junak utakmice golman ŠR Čelik Juniora Ajdin Tufekčić sa 17 odbrana, od čega je odbranio čak 5 penala!
  • Nakon ove utakmice RK Čelik izgubio skoro sve šanse za plasman u Premijer ligu BiH
  • Trener Seldin Rizvanović podnio ostavku

Utakmica 15. kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat: 27:25 za Školu rukometa Čelik Junior (poluvrijeme 13.13).

ŠR ČELIK JUNIOR: Salih Čelarević, Faris Telalović, Amer Ekinović (3), Anes Suljić (7), Emel Šabić (1), Ajdin Tufekčić (17 odbrana, odbranio 5 penala), Edhem Grabus (9), Stjepan Baltić, Malik Delić (4), Džan Čeljo, Muhamed Ajanović (3), Ismar Đapo, Velid Čelenka, Nikola Nevistić, Ahmet Sivac, Matija Šarić. Trener: Benjamin Čeljo.

RK ČELIK: Danijel Jurić, Edvin Begović, Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (1), Faris Mrako, Mirsa Dervenčić (12), Ante Dragičević (1), Adi Mešinović, Slaven Šijaković (1), Edin Gušić (7), Dženan Hodžić, Harun Alhodžić, Samir Korjenić (3). Trener: Seldin Rizvanović.

RK Čelik Junior je u ovoj utakmici bio bolji i ”uzeo” RK Čeliku tri izuzetno važna boda, dok Školi Čelik Junioru ti bodovi, osim međusobnog prestiža, ne znače ništa. RK Čelik sada ne može biti prvi u ovogodišnjem prvenstvu, ostaje drugi, a RK Škola Junior ostaje na četvrtoj poziciji poziciji Prve lige Federacije BiH.

Zvučna imena u timu ne pobjeđuju sama po sebi…

I u ovoj utakmici se još jednom pokazalo da zvučna imena u timu ne pobjeđuju sama po sebi, a njih je ovoga puta bilo dosta u RK Čeliku: od Slavena Šijakovića, Edina Gušića, Samira Korjenića, Aldina Begagića, Mirze Dervenčića, sve sami rukometni znalci i premijerligaški igrači, neki su i internacionalci, što nije bilo dovoljno da se pobijedi RK Škola Junior.

Uopšte uzevši, teorija ”lako ćemo mi s njima” nikada nikom nije donijela dobra jer se pobjede izvojuju i dokazuju na terenu! Od svih njih, koji su uglavnom, naglašavamo, igrači premijerligaškog nivoa, možda bi u ovoj utakmici prolaznu ocjenu mogao dobiti samo Mirza Dervenčić, ali je i on, pored postignutih 12 golova, imao i dosta grešaka i promašaja.

Što se tiče Juniora, nije za utjehu činjenica da su pobjedu toj ekipi donijeli najviše bivši igrači RK Čelika: golman Ajdin Tufekčić (17 odbrana – pet odbranjenih penala), Muhamed Ajanović i Edhem Grabus.

Pane Škrbić: Ništa neće biti kao prije

Nakon utakmice oglasio se i predsjednik Kluba Pane Škrbić

– Čestitam RK Školi rukometa Čelik Junior na pobjedi! Sve u svemu, nakon ove utakmice u RK Čeliku ništa neće biti isto kao prije. Treba razmotriti sve detalje i okolnosti u Klubu. Mora doći do reformi u svim segmetnima Kluba, treba se zahvaliti nekim igračima i ljudima u Klubu jer osnovni klupski cilj nije ispunjen. Trener Rizvanović je podnio ostavku, ali ne može ostati samo na tome. RK Gradačac sada realno ostaje jedini kandidat za Premijer ligu BiH ove godine. Ovo je i za mene lično i za RK Čelik tužan dan. Zvao me telefonom veliki broj navijača i ljubitelja RK Čelika koji znaju da se još jedino može desiti čudo, da RK Gradačac takođe negdje kiksa i kada i ako ih mi pobijedimo u Zenici – rekao je vidno razočaran predsjednik RK Čelika.

Trener Rizvanović podnio ostavku

Izjavu za naš portal dao je i aktuelni trener RK Čelika Seldin Rizvanović:

– Čestitam Juniorima na zasluženoj pobjedi u gradskom derbiju! Nakon ”analize” ove utakmice mnogi ljubitelji rukometa me ubjeđuju da su pojedinci iz starijeg Čelika PRODALI UTAKMICU (RK Gradačcu, koji je sada realno jedini kanditat za ulazak u Premijer ligu BiH). Igrači RK Čelika čekaju naknade i stipendije od 10. februara ove godine. U posljednje vrijeme smo u prosjeku trenirali tri puta sedmično. Računajući da smo igrački puno bolji od Juniora, naši igrači su podcijenili srčane Juniore koji su u ovoj utakmici ginuli na terenu. Kao trener, u svlačionici sam podnio ostavku na mjesto trenera, a Uprava kluba neka odluči šta dalje… Ne znam šta više da mislim… – kaže Seldin Rizvanović.

U subotu protiv RK Žepča

Bilo kako bilo, prvenstveni karavan u Prvoj ligi Federacije BiH se nastavlja sljedeće subote, 27.03. 2021, kada RK Čelik dočekuje komšijski RK Žepče.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!