Kupi karte za utakmice 062 599 630

Posljednja utakmica prvenstva, RK Čelik vs RK Lukavac, protekla je u znaku svečanosti, zanimljivih događaja i potpune pobjede RK Čelika.

  • igrač kola: Faris Mrako
  • igrač sezone: Adi Pašalić
  • u izvođenju penala najbolji bivši igrač Čelika Harun Hodžić

Utakmica 22. (posljednjeg) kola prvenstva Prve lige Federacije BiH, R Čelik i RK Lukavac. Igrano u dvorani Bilmišće. Gledalaca oko 150. Rezultat: 37:28 (poluvrijeme 20:11) za Čelik. Sudije Benjamin Šatorović i Nedim šehić. Delegat Esad Konjičanin.
Sedmerci: za Čelik 2(2), za Lukavac 2:2. Isključenja: RK Čelik 6 minuta, RK Lukavac 10 minuta.

RK ČELIK: Muhamed Ajanović (2), Muamer Kaljić (7 odbrana), Jasmsn Beganović (8 odbrana), Edhem Grabus (5), Edvin Begović (5), Adnan Sumbuljević (2), Adi Pašalić (7), Mustafa Babić, Adnan Begagić (3), Kenan Biogradlija (5), Aldin Begagić (4), Mirsad Čelenka (1), Mateo Brkl, Faris Marko (3). Trener: Sedlin Rizvanović.

RK LUKAVAC: Ajdin Karić (6 odbrana), Ajdin Dživrić (3), Emsad Mahovkić (6), Bakir Turskić, Nedim Čamdžić (9), Amel Hodžić (1), Aldin Deklimanović (1), Anis Kuduzović, Omo Smajlović (1), Mirza Osmić (7). Trener: Mevludin Osmić.

Zanimljivosti povodom kraja prvenstva

Napad ekipe RK Lukavaca na gol Čelika

Napad ekipe RK Lukavaca na gol Čelika

Utakmica poslednjeg kola prvenstva u Prvoj ligi FBiH je bila u znaku svečanosti posvećenoj završetku prvenstva: publici su dijeljeni prigodni pokloni i bespatne ulaznice za narednu takmičarsku sezonu, te kalendari sa posterom RK Čelika i sličan reklamni materijal.

U pauzi za drugo poluvrijeme publika je uživala u prekrasnom nastupu plesne grupe Shadows, vrsnog Semira Šerića.

Gosti su samo na početku utakmice vodili sa 2:0, a onda je domaća ekipe preuzela inicijativu oko desetak minuta nakon početka i nastavila vođstvo do kraja utakmice. Stariji igrači RK Lukavca su igrali prilično grubo, što sudije nisu uvijek sankcionisale. U grubostima su se posebno isticali Emsad Mahovkić, Bakir Turkić i Nedim Čamdžić.

Sve u svemu, bila je to veoma dobra, snažna i zanimljiva utakmnica i gledaoci su uživali u lijepim kombinacijama i brzim napadima. Čelik je tako okončao prvenstvo sa zacementiranim 6. mjestom na tabeli, sa ukupno 8 pobjeda, 9 poraza i 3 neriješene utakmice u ovom prvenstvu.

Najbolji igrač kola Faris Mrako

Faris Mrako, najbolji igrač utakmice RK Čelik RK Lukavac

Faris Mrako, najbolji igrač utakmice

Kod Čelika su svi raspoloživi igrači dobili šansu da zaigraju u drugom poluvremenu. Posebno su se istakli Adi Pašalić, Faris Mrako, Edhem Grabus i Kenan Biogradlija. Ipak, po ocjeni posebne komisije, najboljim igračem utakmice proglašen je Faris Mrako. On je dobio statuu rukometaša.

Najbolji igrač sezone Adi Pašalić

Adi Pašalić, najbolji igrač sezone u RK Čeliku

Adi Pašalić, najbolji igrač sezone

Za najboljeg igrača takmičarske sezone 2027/2018 proglašen je Adi Pašalić koji je odigrao sve utakmice u prvenstvu i u kontinuitetu je igrao dobro i primio je kao nagradu pobjednički pehar.

Posjetioci izvodili sedmerce

Posebno zanimljivo je bilo izvođenje penala od strane posjetilaca na utakmici. Pobjednik u izvođenju penala je bio bivši igrač Čelika Harun Hodžić, a još su dobri bili i Džan Čeljo, Denis Redžić, Harun Isejni i Zejnudin Bebić. Svi oni su dobli prigodne poklone Rukometnog koluba Čelik.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!