Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Porazom koji nije očekivao Čelik je završio prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH – Sjever. ŠR Čelik Junior je odnijela pobjedu rezultatom 31:23.

ŠR Čelik Junior-RK Čelik: 31:23 (poluvrijeme 14:11)

Gradski derbi susret između ŠR Čelik Junior i RK Čelika završen je teškim razočarenjem igrača i uprave RK Čelika: utakmica je izgubljena sa 8 golova razlike u korist ŠR Čelik Junior!

Porazom koji nije očekivao Čelik je završio prvi dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH – Sjever.

Činjenica da je Uprava ŠR Čelik Junior samo za ovu utakmicu pojačala svoju ekipu sa dvojicom igrača (Bojan Burazor i Dragan Martinović) nimalo ne olakšava gorak okus poraza.

Prvih trideset minuta utakmice bilo je gotovo izjednačeno i igralo se gol za gol. Naročito se istakao Riad Polić, golman RK Čelika, koji je imao desetak odličnih odbrana, ali su tri gola pred sam kraj poluvremena donijela domaćinu prednost od 3 gola. Poluvrijeme je završeno rezultatom 14:11 za ŠR Čelik Junior.

U nastavku Čelik Junior je poveo sa pet golova razlike zahvaljujući dva gola Omera Suljića, nakon čega je sve vodilo ka izgubljenoj utakmici sa konačnih 31:23 u korist Juniora.

Kod domaćina, najbolji su bili Suljić sa 7 golova, Bajramović sa 6 te Martinović i Burazor sa po 4 gola.

Kod RK Čelika, osim golmana Polića, istakli su se Omerović, Biogradlija i Ajanović sa po 3 gola, Aldin Begagić 4 i Muslić sa 7 golova.

Tako je RK Čelik ovaj dio prvenstva završio na četvrtom mjestu tabele sa 9 pobjeda i tri poraza, što je veliko razočarenje za Upravu, stručni štab i igrače.

O svemu ovome će se u klubu još puno raspravljati, ali je činjenica da će se morati poraditi na mnogim poljima.

Evo malog slajdera sa utakmice:

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!