Kupi karte za utakmice 062 599 630

Za gledaoce interesantna i dinamična utakmica između RK Krivaje i Čelika u zeničkoj areni, sa ukupno postignuta 84 gola, završena je pobjedom nadmoćne Krivaje i rezultatom 38:46.

RK Čelik – RK Krivaja (Zavidovići) 38:46 (21:25)

Utakmica 21.kola Prve lige Federacije BiH RK Čelik – RK Krivaja (Zavidovići). Igrano u Zenici – u Gradskoj areni. Gledalaca oko 150. Sudije: Adnan Šaranović i Anel Cigić (oba Sarajevo). Delegat: Slobodan Ždralić.
Isključenja: Čelik 4 a Krivaja 2 minuta. Sedmerci: za Čelik 1 (1), a za Krivaju 2 (1).

RK ČELIK: Beganović Jasmin (3 odbrane – jedan penal), Grabus Edhem (3), Begagić Adnan (6), Sumbuljević Adnan (3), Brekl Mateo, Jurić Danijel (2), Kaljić Muamer (4 odbrane), Biogradlija Kenan (7), Begović Edvin (6), Omerović Jasmin, Pašalić Adi (4), Begagić Aldin (7), Čelenka Mirsad, Babić Mustafa. Trener: Seldin Rizvanović.

RK KRIVAJA: Mehić Eldar (3), Avdić Ferid (4), Muhić Haris, Imamović Safet, Huskić Suad (9), Kovačević Danis, Džamkić Amel, Marušić Dino(3), Klis Edin (11), Omerović Al-Muhamed, Karanović Adin, Mehinović Mirza, Mehić Anis, Faljić Adnan, Zvekić Semir, Sinanović Edin(11). Trener: Damir Memić.

Mrako ipak nije nastupio

Utakmica između domaćeg Čelika i drugoplasirane ekipe prvenstva iz Zavidovića protekla je u potpunoj nadmoćnosti gostiju gotovo čitavu utakmicu. Jedan od najboljih igrača Čelika Faris Mrako, iako je trenirao protekle sedmice i bio najavljen u sastavu, po preporuci ljekara – ipak nije nastupio, tako da je RK Čelik i ovu utakmicu igrao bez njegove pomoći. Mrako je utakmicu pratio sa tribina.

Čelik je bio ravnopravan takmac Krivaji samo u prvom poluvremenu, koje je završeno nerealnim rezultatom 20:17, jer je samo minut – dva prije kraja poluvremena rezultat bio izjednačen.

Krivaja nadmoćno vodila

Iznad: slajder sa nekim detaljima sa današnje utakmice

Na startu drugog poluvremena prava katastrofa: na samom početku Krivaja postiže 5:0 i stiče nedostižnu prednost. Čelik je još u nekoliko navrata smanjio razliku, ali je krajnji rezultat bio 43:30. Oba golmana Čelika nisu bila na visini zadatka, a Krivajina sasvim solidna.

Ne može se reći da Čelikovi igrači nisu htjeli pobijediti: borili su se, trudili, ali bez konačnog rezultata.

U gostujućoj ekipi do pobjede su vodili odličan mladi državni reprezentativac Klis Edin (koji je kao junior član A reprezentacije) i Edin Sinanović. Oni su postigli po 11 golova, dok je iskusni Suad Huskić dodao 9 golova. Dobra su bila i oba golmana.

Kod domaće ekipe Aldin Begagić i Kenan Biogradlija su postigli po 7, a Edvin Begović i Adnan Begagić po šest golova.

Zanimljiva utakmica sa puno golova

Sve u svemu, bila je to za gledaoce interesantna i dinamična utakmica, što pokazuje i broj datih golova. Gledaoci su vidjeli ukupno 84 gola.

Prije početka utakmice predsjednik kluba Pane Škrbić je igraču Adnanu Sumbuljeviću uručio skromne poklone povodom njegovog rođendana, a upravo su Sumbuljević i Adi Pašalić proglašeni za Čelikove najigrače za april mjesec.

”Ovo je još jedna u nizu utakmica gdje sagledavamo koliko ko može u našoj ekipi i pripremamo tim za naredno prvenstvo. RK Krivaja je u ovom trenutku bolja ekipa, mada su i ovoga puta sudijski par iz Sarajeva bili na strani gostiju”, rekao je na kraju utakmice trener Čelika Seldin Rizvanović.

U 22. Kolu prvenstva RK Čelik gostuje u Tuzli kod Slobode Solane.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!