Kupi karte za utakmice 062 599 630

U subotu, 28. aprila, u Gradskoj areni Zenica, sa početkom u 18 sati, igra se derbi proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH u rukometu. Sastaju se domaći RK Čelik i RK Krivaja iz Zavidovića. Radi se o dva kluba koji se dobro poznaju još iz Premijer lige BiH, mada sada imaju veoma podmlađene timove. Za RK Čelik nastupaju isključivo domaći igrači, dok RK Krivaja ima 6-7 ”stranaca”, odnosno igrača iz drugih sredina.

U ekipu se vratio Mrako

Igrači Čelika marljivo treniraju pred utakmicu sa Krivajom. Trenažnom procesu se, nakon desetak dana odsustvovanja zbog povrede u utakmici sa RK Sanom (Sanski Most). priključio i jedan od najpouzdanijih mladih Čelikovih nada – bek Faris Mrako, a takođe i povrijeđeni Mustafa Babić. Sudeći po sinoćnjem treningu, dobru formu u odbrani i napadu pokazuju Adi Pašalić, Edhem Grabus, Danijel Jurić, Aldin Begagić, Adnan Sumbuljević i Kenan Biogradlija. Ko će startovati u prvoj postavi, znaće se tek pred samu utakmicu.

Golmani Kaljić i Beganović

I golmani Muamer Kaljić (ima svega 17 godina) i Jasmin Beganović takođe pokazuju zavidnu formu. Treneru Seldinu Rizanoviću, pored njih, na raspolaganju su i sljedeći igrači – bekovi: Edhem Grabus, Danijel Jurić, Faris Mrako, Adnan Subuljević, Kenan Biogradlija i Mirsad Čelenka. Krila: Adi Pašalić, Jasmin Omerović, Edvin Begović i Mustafa Babić. Pivotmeni: Aldin Begagić, Adnan Begagić i Mateo Brekl.

Poziv navijačima

Rukometaši i uprava Čelika pozivaju navijače i ljubitelje rukometa da u subotu podrže ovu mladu ekipu, koja je sve bolja i bolja i koja igra brz i atraktivan rukomet.

”Cijelo vrijeme u ovom prvenstvu smo pripremali ekipu za ono što tek dolazi u budućnosti, jer su nam ove utakmice poslužile da vidimo s čime raspolažemno i za uigravanje ekipe. Imamo dobar mladi tim za budućnost, odličnu Upravu kluba koja nam obezbjedjuje izvanredne uslove za rad, pripreme van grada i slično. Utakmica sa odličnom RK Krivajom je pravi test za ove mlade momke, da vidimo gdje smo i šta smo i ja se nadam i očekujem: mi idemo na pobjedu – kaže trener RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović.

Zajednička poruka igrača, Uprave i stručnog štaba Čelika je: SVI NA RUKOMET!

U SUBOTU, 28. APRILA U 18 SATI – GRADSKA ARENA. Uživaćete u dobroj rukometnoj predstavi i našoj pobjedi!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!