Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Sloboda – Čelik 37:24 (18:12)
  • Nakon sedam pobjeda u sedam prvenstvenih kola, Čelik je zaustavljen u osmoj utakmici u Tuzli protiv domaće Slobode, ubjedljivim rezulatom 32:24
  • Čeliku ništa nije išlo od ruke, dok je Slobodi, suprotno od toga, sve išlo
  • Valja istaći da se u ekipi Čelika osjetio nedostatak dva važna igrača iz prvog sastava (Muhamed Ajanović – lom rebara i kapiten Adan Begagić – povreda kičme)

U Tuzli, u Dvorani Sportskog centra Mejdan, u za gledaoce odličnoj utakmici na premijerligaškom nivou, pred oko 600 gledalaca, u derbiju kola domaća Sloboda je zaustavila ekipu Čelika ubjedljivim rezultatom 32:24 (poluvrijeme 18:12), nakon što je Čelik zaredom ostvorio sedam prvenstvenih pobjeda u Prvoj ligi FBiH.

Jednostavno, igračima Slobode je u ovoj utakmici sve polazilo za rukom, a Čeliku baš suprotno od toga, ništa nije išlo od ruke: imali su 21 promašen čisti zicer i 14 tehničkih grešaka, te uz 18 odbrana danas solidnog (inače osrednjeg) golmana Zdravka Čajića – nije se ništa bolje moglo ni očekivati do ovog poraza Čelika.

Pobjeda Slobode je bila na krilima dva bivša igrača Čelika – Enesa Skopljaka, sa 8 postignutih golova i Davora Kadića sa 5, dok na drugoj strani igrači Čelika, od koji se najviše očekivalo, (poput iskusnog Jasmina Omerovića-postigao samo 1 gol, te Eldara Mehića, Kenana Musića i Admira Bjelopoljaka) nisu bili na visini zadatka i na visini svog učinka sa prethodnih utakmica.

Povrede Ajanovića i Begagića uticale na ishod

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Slobode, po onom kako je rekao i kapiten Slobode Davor Kadić, koji je sedam godina uspješno nastupao za RK Čelik: ”Čelik je dobra ekipa, ali je danas za moju ekipu gotovo sve išlo. Korektna i dobra utakmica u kojoj smo mi imali prevagu u odbrani. Rezultat, odnosno gol razlika je malo previsoka”.

U redovima Čelika valja istaći jedino golmana Riada Polića koji je dobro branio u provom poluvremenu (sakupio ukupno 9 odbrana), a čak je postigao i gol sa svog gola, što je postala njegova specijalnost. Takođe, sedamanestogodišnji Ismar Kahrić je dobro odigrao svojih 15 minuta i postigao 4 gola, te Adnan Sumbuljević i Adi Pašalić.

Valja na kraju istaći da se u ekipi Čelika itekako osjetio nedostatak dva važna igrača iz prvog sastava, koji zbog povreda nisu putovali u Tuzlu (Muhamed Ajanović, napuknuće rebara i kapitena Adnana Begagića. povreda kičme).

Loše izdanje Čelika u ovoj utakmici

I na samom kraju treba pomenuti i sudije iz Gradačca (Dženana Grbića i Mirzu Taletovića) koji su imali naklonost ka domaćoj ekipi, posebno u početku utakmice, kada su za kratko vrijeme dosudili tri sumnjiva sedmerca i tako domaćoj ekipi dali ”vjetar u leđa”.

Sve u svemu, loše izdanje Čelika, sa puno grešaka, utakmica u kojoj su crveno-crni, ovoga puta u bijelim dresovima, praktično pobijedili sami sebe.

Važnost utakmice je imala uticaja na nervozu i puno grešaka, jer su Sloboda, Čelik i Krivaja glavni konkurenti za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

Popravni protiv Krivaje

U Čeliku su se već danas okrenuli drugom važnom meču, derbiju nad derbijma ovog prvenstva sa RK Krivajom naredne subote. Iako iz Zavidovća već sada najavljuju dolazak nekoliko stotina navijača (grad je ispisan grafitima Navijačke skupine ”Rokeri”, koji kažu ”…SVI U ZENICU”! Najavljuju više navijačkih autobusa za utakmicu u Zenici.

Iz Uprave Čelika pozivaju zato Zeničane i Robijaše da u što većem broju dođu i bodre svoj tim, da se Zenica pretvori u domaći teren za Krivaju.

”Pobjedom nad Krivajom Čelik ostaje u igri za prvo mjesto. Ne možemo dvije utakmice zaredom odigrati sa tako puno tehničkih grešaka i promašenih zicera. Znači: dolazi Krivaja i to će biti popravni ispit za Tuzlu”, kaže Seldin Rizvanović.

RK ČELIK: Faris Mrako, Eldar Mehić (4), Kenan Muslić, Ismar Kahrić (4), Mustafa Babić, Adnan Sumbuljević (2) Mirsad Čelenka, Jasmin Omerović (1), Danijel Jurić, Riad Polić (10 odbrana – 1 postignuti gol), Kenan Biogradlija (2), Admir Bjelopljak (2), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (5), Ahmed Oruč (1) i Adi Pašalić (4). Trener: Seldin Rizvanović.

naslovna slika: Riad Polić, arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!