Kupi karte za utakmice 062 599 630

Preuzeto sa  Sport1 – by Sanjin Sarajlić

Pobjeda u meču protiv Gradačca

 

Rukometaši Čelika su nakon rovovske borbe uspjeli da protiv Gradačca dođu do svoje osme ovosezonske pobjede.
Konačan rezultat glasio je 38:36 (16:21) za domaćine ovog susreta. Gosti su do 48. minute imali prednost koja je u 14. i 17. minuti bila čak i 7 golova – 7:13 i 9:16. U 48. minuti Čelik je stigao do prvog izjednačenja – 31:31, da bi minut kasnije Eduard Martić pogodio za prvo vodstvo – 32:31.

Do tada raspoloženim Mirzi Dervenčiću i Aldinu Begagiću, priključio se iskusni trojac Davor Kadić, Bakir Buljugija i Nermin Mujanović pa je Čelik odveo utakmicu u jednom smjeru.

U 52. minuti bilo je 34:31, a minut kasnije i 36:32 i 37:34. Ipak, gosti su 40 sekundi do kraja pogodili za minimalnih 37:36, pa je ipak viđen dramatičan finiš, kojeg je sretno po Čelik okončao Kadić pogotkom iz sedmerca, nakon što je zaustavljen Martić.

Junak Čelika koji će vjerovatno zimovati na 5. poziciji bio je golman Enes Sirčo koji je gostima “skinuo” 24 udarca. Mirza Dervenčić postigao je 9, Bakir Buljugija i Aldin Begagić po 6, Davor Kadić 5, Milan Duvnjak 4, Edin Bajramović 3, Nermin Mujanović 2, a Eduard Martić je postigao jedan pogodak.

Kod gostiju Nikola Grahovac postigao je 8, Ibrahim Haseljić 7, a Danijel Božić šest pogodaka.

 

RK ČELIK:

Sirčo (24 odbrane), Dervenčić 9, Hadžić, Mehić, Memić, Mujanović 2, Kadić 5, Begagić 6, Buljugija 6, Bajramović 5, Martić 1,Begović, Duvnjak 4, Birdahić; (Trener Skopljak Senad).

 

RK GRADAČAC:

Đurić, Čutura, Čaušević N., Božić Ranko 5, Softić, Božić Danijel 6, Hasanbašić, Haseljić 7, Gromić, Zrnić 1, Čaušević E., Mirković 4, Pedić, Grahovac 8, Sarajlić 5. (Trener Doborac Mehmed).

 

Najava ostavke predsjednika kluba

 

Kako to i dolikuje sportskim klubovima renomea RK Čelik, a na što je zeničku sportsku javnost svojim džentlmenskim manirima navikao predsjednik ovog kluba Pane Škrbić, po završetku utakmice upriličeno je zajedničko druženje igrača, članova uprave RK Čelik i predstavnika medija koji prate rad ovog kluba. Tom prilikom, Škrbić je izrekao dosta pohvala na račun igrača i stručnog štaba za urađeno u 2015. godinu koja će ostati upamćena kao prva u kojoj je RK Čelik u 65 dugoj istoriji izborio plasman na ino scenu.

Uputio je Škrbić opravdano i kritike na račun igara, kao i samih igrača, posebno u jesenjoj polusezoni za koju je rekao da je neuspješna jer je ovo najslabiji Čelikov plasman na polusezoni otkako je on (Škrbić) na čelu kluba.

“Umoran sam od svega, zbog čega sam odlučio podnijeti ostavku na mjestu predsjednika RK Čelik. To ne znači da će se Čelik raspasti kako bi mnogi voljeli. Vjerujem da će ljudi koji nastave rad, napraviti još bolji klub. Ovaj govor ću zaključiti porukom – Neka vječno živi RK Čelik!”,

između ostalog u svome emotivnom govoru poručio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, čovjek koji je definitivno najzaslužniji za povratak Zenice na rukometnu kartu BiH, pa i šire.

 

Pročitajte više na: http://sport1.ba/celik-za-kraj-sezone-savladao-gradacac-i-ostao-bez-predsjednika-pane-skrbic-podnio-ostavku/

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!