Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Vogošća nas je ” nadtrčala”

Poslije katastrofalnog poraza od drugoplasiranog tima RK Vogošće, Čelik je pao na 6. mjesto u poretku rukometne Premijer lige BiH.

Tim povodom u klubu je ,,upaljeno svjetlo za uzbunu’’: održano je niz sastanaka sa Stručnim štabom, igračima i u Upravi kluba, kako bi se napravila precizna analiza i dijagnoza grešaka u, kako je najavaljivano ,,utakmici godine’’ , ali i podigao moral igračima pred nastavak prvenstva u Premijer ligi i gostovanje u Švicarskoj.

Opšta ocjena je – da nas RK Vogošća nije nadigrala, nego nadtrčala i da je fizički spremnija.

Novajlija u ekipi Čelika, Nikola Matić, tim povodom kaže:
,,RK Vogošća me ničim nije posebno impresionirala, osim što su puni snage i precizni u izvršavanju uputa trenera, odnosno disciplinom u igri. Tvrdim da naši igrači nisu ništa slabiji od onih iz RK Vogošće, samo nam treba red i rad na trenizima i utakmicama – kaže Matić.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić dodaje:
„Statistika pokazuje da smo klub na drugom mjestu po broju datih golova, odmah nakon prvoplasirane ekipe RK Izviđač, dakle sa više pogodaka nego recimo RK Vogošća. Na našu žalost, po broju primljenih golova smo također u samom vrhu, pa se tu krije naš neuspjeh – zbog slabih odbrana.
Pobjedi RK Vogošće se ne može ništa prigovoriti, imali su 17 odbrana Adnana Šabanovića, za razliku od naša tri golmana (a sva tri su branila i u prvom poluvremenu odbranila samo jedan udarac na gol)!”, rekao nam je predsjednik kluba, Pane Škrbić nakon sastanka sa kompletnim Stručnim štabom.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je klub u teškoj materijalnoj situaciji zbog koje se nije mogao znatnije ojačati u prelaznom periodu, kako su ostali klubovi učinili, onda je sitacija RK Čelika na tabeli i dobra.

„Novi igrači su imali samo nekoliko treninga i nisu mogli nešto značajno pokazati na terenu, a uz to, Bugarčić se prije utakmice povrijedio. Sada moramo na treninzima puno ozbiljnije raditi! Očekujemo da ćemo u top formi biti tek za mjesec dana’’, rekao je šef Stručnog štaba, Meha Begovac.

Nema mjesta za„prazan hod”

Ekipa za deset dana putuje u Švicarsku, da u okviru osmine finala Challenge kupa odigra dvije utakmice u Thunu, sa ekipom Wacker Thun koja je poznata baš po dobrim igračima. Osnovna taktika u igri Thuna su kontre i igra preko izvrsnih krila i na taj način su u prethodnom kolu Challenge kupa prosto ponizili tursku ekipu Bursa (pobijedili su sa 47 : 16)!

-“Ne želimo da se i nama dogodi nešto slično’’, rekli su svi, pa su kod igrača, u Stručnom štabu i Upravi preduzete sve mjere opreza.

celikovi igrači

„Kada bi Enes Sirčo branio kao u drugom poluvremenu protiv RK Vogošće (13 odbrana), bilo bi nam puno lakše. Vidjet ćemo da li trener golmana, Jasmin Salihefendić, može bolje pripremiti golmane za naredne susrete i doprinijeti poboljšanju njihovog morala i motivacije”, ističe Pane Škrbić.

Sinoćnji trening, kome su prisustvovali svi igrači, bio je oštar i ozbiljan.

Sada se moramo maksimalno spremiti za petak, 12. februar, za utakmicu sa RK Bosnom u Sarajevu, a onda slijedi odlazak za Švicarsku. Već drugog dana po povratku iz Švicarske, čeka nas sljedeći težak protivnik u Premijer ligi BiH – Sloga iz Doboja, opet u našoj Gradskoj areni, tako da vremena za ,,prazan hod’’ – nema.

Nama preostaje samo da ekipi Čelika poželimo sreću i dobru igru u narednim utakmicama.

Vaš RK Čelik

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!