Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • RK ŽEPČE – RK ČELIK 28:33 (17:19)
  • Utakmica protekla u sjeni povrede najboljeg igrača RK Žepča Stjepana Keškića
  • Treneri isprobali sve igrače
  • Prvi nastup za Čelik i dva gola Ive Miškovića

I u trećoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini (nakon pobjeda Čelika protiv RK Žepča u Zenici te RK Kaknja u Kaknju), RK Čelik je i u trećoj utakmici (uzvratna utakmica u Žepču) pobijedio domaćina rezultatom 33:28 (poluvrijeme 19:17) za Čelik. Bila je to vrlo dobra utakmica, u kojoj su treneri oba tima provjerili sve raspoložive snage, ali je RK Čelik imao dužu i kvalitetniju klupu.

Inače, ova utakmica će biti upamćena po nezgodnom padu i povredi najboljeg igača RK Žepča, srednjeg beka Stjepana Keškića, koji je nakon pada i povrede koljena prebačen u bolnicu. Mada treba sačekati ocjene ljekarskog konzilijuma, najvjerovatnije je da je za Keškića, na žalost, ova prvenstvena sezona zavšena i prije nego što je počela.

Prvi golovi Ive Miškovića

Ivo Mišković na utakmici u Žepču prvi put u Čelikovom dresu

Ivo Mišković na utakmici u Žepču prvi put u Čelikovom dresu

Novi igrač RK Čelika Ivo Mišković, koji je u Zenicu stigao iz Rudana iz Labina, prvi put je obukao Čelikov dres. I mada nije imao veliku minutažu u igri, upisao se u listu strijelaca i postigao dva gola sa penala.

Inače, u ovoj utakmici su prednjačili odlični pivotmeni: najstariji igrač Čelika Aldin Begagić je imao pet postignutih golova od 6 upućenih šuteva, a na njemu su napravljena i dva penala. Najmladji igrač Čelika, drugi pivotmen, 17-godišnji Ismar Kahrić je bio odličan u odbrani, a imao je i identičan učinak – pet postignutih golova od šest upućenih udaraca na gol, a i na njemu je napravljen jedan penal.

U igri Čelika još se istakao i Eldar Mehić, koji je postigao šest golova od sedam šuteva i imao dvije asistencije.
Za Čelik su strijelci bili i Omerović i Biogradlija – po 3 gola, Miran Čović, Adnan Begagić i Ivo Mišković postigli su po 2, a Muslić, Pašalić i Kaljić postigli su po jedan gol.

Sva tri golmana Čelika imala su ukupno 18 odbrana: Riad Polić je imao tri, Haris Muhić 7 odbrana, plus jedan odbranjen penal, koliko je imao i najmladji medju golmanima Muamer Kaljić Memko (7 odbrana, plus odbranjen penal, imao je 1 kontra i dao je jedan gol – sa svog gola).

Kod RK Žepča dominirali su Tomislav Jukić sa 9 golova, dok je Adnan Jaškić postigao 5, a Dragićević i Đerek po 4 gola. Alen Marković je postigao 3, Klarić 2, a Knežević i Ramljak po 1 zgoditak.

Napredak u igri, ali se još mora raditi

Sudije Šehić i Šahinović

Sudije Šehić i Šahinović

Sve u svemu bila je to za posmatrače veoma dopadljiva, samo na momente brza i veoma zanimljiva utakmica dvije solidne rukometne ekipe. U igri su isplivali i neki nedostaci, kako u koncepciji igre, tako i u fizičkoj (ne)spremnosti obje ekipe… što se treba popraviti do početka prvenstva 15. februara.

Naime, prvenstvo u Prvoj ligi FBiH počinje 15. februara, tako da je ostalo malo vremena da se greške isprave. I jedna i druga ekipa će odgrati još po nekoliko prijateljskih utakmica, kako bi se ispravili nedostaci u timovima koji pretenduju na visok plasman u Prvoj ligi FBiH.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!