Kupi karte za utakmice 062 599 630

Po nalogu komesara Prve lige FBiH Fuada Lipe, već zakazana utakmica RK Čelika u osmom kolu protiv ORK Rudar Banovići je otkazana na neodređeno vrijeme zbog epidemije koronavirusa među igračima Rudara.

– Radi se o tome da su igrači ORK Rudar ”zakačili” virus COVID-19, tako da je ova utakmica otkazana na neodređeno vrijeme – saopštili su iz RK Čelika.

Igrači RK Čelika nastavljaju sa trenažnim procesom

Inače, u RK Čeliku je nastavljen trenažni proces sa nesmanjenim tempom i ambicijama za osvajanje prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu BiH i nakon izgubljene utakmice u Gradačcu u sedmom prvenstvenom kolu (28:26).

– Izgubili smo jednu bitku, prije svega zahvaljujući sarajevskim sudijama ovog meča, Seadu Zuki i Edisu Brkiću, ali nismo izgubili rat. Na proljeće ćemo pobijediti RK Gračanicu sa najmanje 10 (a treba nam jedan gol razlike više od 2) i plasirati se u Premijer ligu BiH – siguran je najiskusniji igrač RK Čelika Aldin Begagić.

U RK Čeliku su angažovali tim rukometnih stručnjaka, koji na osnovu TV snimka prave analizu o tome gdje su ih sve i koliko oštetile sarajevske sudije, a nalaz će objaviti u medijima i na društvenim mrežama.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!