Kupi karte za utakmice 062 599 630
 • Bojan Crnomarković – šef stručnog štaba
 • Zahvalnost Davoru Kadiću i dosadašnjim igačima Čelika
 • Ciljevi kluba: plasman u ,,Ligu 4” i osvajanje kupa BiH
 • Sedam igrača otišlo – sedam došlo
 • Prvi put – bez stranaca u timu

„Ocjena Uprave kluba pred početak ovogodišnjeg prvenstva je da, nakon što je ekipa pet godina igrala u gotovo istom sastavu, moramo podmladiti ekipu i da smo to uspjeli bez ikakvih potresa u ekipi. Zato danas želim da zahvalim našim RUKOMETNIM VELIČINAMA, SJAJNIM RUKOMETAŠIMA I SJAJNIM LJUDIMA, našim dosadašnjim igaračima: kapitenu DAVORU KADIĆU, RUKOMETNOJ LEGENDI NERMINU MUJANOVIĆU, EDI MARTIĆU, RUKOMETNOJ INSTITUCIJI BAKIRU BULJUGIJI i drugima dosadašnjim igračima na svemu što su dali za ovaj klub, a dali su jako mnogo”, istakao je na početku press konferencije RK Čelika predsjednik Pane Škrbić.

„Šest godina traje naš stalni uspon i kontinuitet u razvoju Kluba na nivou države, a sada je trenutak za novi početak”, dodao je Škrbić.

Cilj – liga 4 za prvaka

„Ciljevi Rukometnog kluba Čelik u novom prvenstvu su osvajanje jednog od prva tri mjesta u Premijer ligi, odnosno plasman u LIGU 4, osvajanje Kupa BiH i plasman u Evropu. Mi za to imamo snage, volje, znanja i želje. Smjenu generacija u timu smo napravili bezbolno u ovom prelaznom roku, fokusirali smo se na domaće igrače, prvi put nakon niz godina u ekipi nemamo ni jednog stranaca, imamo mladost, polet, rukometno znanje… Iz kluba je otišlo 7 starijih, a došlo je 7 mladih odnosno mlađih igrača”, naglasio je Pane Škrbić i dodao:
„Ja sam svjesan težine izgovorenih riječi i tog cilja. Svjesni smo da imamo nekoliko izuzetno jakih konkurenata na putu ostvarenja tih ciljeva (Borac Banja Luka, Izviđač, Vogošća, Maglaj, Konjuh) ali i da mi imamo hrabru, složnu ekipu, zajedništvo i jedinstvo ekipe i na terenu i van njega! Od novih igača tražim:

 • da se moraju uklopiti u takav mentalitet i stil našeg rada
 • da svi igrači dišu jednom dušom
 • da budu drugovi i na terenu i van njega, i u dobru i u zlu i da ginu jedan za drugog i za dobar rezulat.

„Za prvaka države!”, istakao je Škrbić.

Predstavljen-novi-trener-i-igraci-RK-celika

Novi šef stručnog štaba i novi igrači sa predsjednikom kluba, foto: Dražen Jurišić

O Bojanu Crnomarkoviću, novom šefu Stručnog štaba

Novinarima i igračima je predstavljen novi Stručni štab Čelika:

 1. Magistar Bojan Crnomarković iz svjetski poznate Borčeve škole rukometa je od danas novi šef stručnog štaba RK ,,Čelika”.
 2. Prof. Seldin Rizanović ostaje trener prvog tima, zadužen je prije svega za kondiciju, ali i za ostale stvari i šef je omladinske škole RK ,,Čelika”. Naziv njegovog ,,radnog mjesta” je trener prvog tima.
 3. Jasmin Salihefendić ostaje trener golmana
 4. Član stručnog štaba je diplomirani fizioterapet Dženan Šišić.
Predstavljen-novi-trener-i-igraci-RK-celika

Bojan Crnomarković, novi šef Stručnog štaba RK Čelika, foto: Dražen Jurišić

U izjavi za medije novi Šef stručnog štaba RK Čelika je istakao:

„Do početka prvenstva u Premijer ligi 3. septembra je veoma malo vremena. Radićemo zato dva a možda i tri puta dnevno, i subotama i nedjeljama, sa loptom i na Atletskom terenu. Sviđa mi se što je ekipa veoma mlada. Moramo biti spremni za početak prvenstva”, rekao je Bojan Crnomarković.

Ko je ko u RK Čeliku?

Sportski direktor kluba ostaje Aldin Begagić koji je i predstavnik igrača u Upravljanju klubom. Koliko znamo, ovo je jedini slučaj u rukometnom sportu da je aktivni igrač istovremeno i sportski direktor.

• Sekretar kluba je Nedim Šehić, dipl. pravnik
• Kapiten prvog tima je Mirza Dervenčić, bek, momak koji je ponikao i ostao vijeran svom klubu i pored niza ponuda i izazova
• Zamjenik kapitena je sjajan momak i igrač koji je u Čeliku već 6 godina – Milan Duvnjak.
• Čovjek zadužen za odnose sa javnošću je Sanel Hasanović, glavni urednik RTV Zenice i potpredsjednik Kluba.

Sedam igrača otišlo, sedam novih došlo

U odnosu na prethodno prvenstvo sedam igrača je otišlo a isto toliko ih je i došlo u RK Čelik. Novi mladi igrači su:

• AMIR BALAŠ, sjajan momak i sjajan igrač, pivot, internacionalac,
• ENES SKOPLJAK, lijevo krilo reprezentativnog nivoa, došao iz Bosne Visoko,
• NIKOLA GRAHOVAC, srednji bek, došao iz RK Gradačca,
• BRANKO BOŽIĆ, takođe srednji bek došao iz RK Gradačca,
• SAMIR LILIĆ, golman, došao iz RK Igmana, a dvije godine bio i u sarajevskoj Bosni,
• MARKO PANDŽIĆ, lijevi bek, igrao tri godine u Kataru, a zadnju sezonu je bio u RK Vogošći. U Kataru igrao za juniorsku reprezentaciju te države.
• AMAR KOBILICA, naš povratnik u klub. Lijevi bek, Zeničanin, ponikao u Čeliku.

Izjave igrača

Almir Balaš, igrač RK Čelika: „Ja nisam naučio pričati već igrati rukomet. Drago mi je da sam u RK Čeliku, odlično organizovanom klubu koji ima ambicije za sami vrh tabele.”

Enes Skopljak, lijevo krilo RK Čelika: „Oduševljen sam prijemom i uslovima za rad u RK Čeliku. Sve je ovdje savršeno: od rada, druženja, do terena, Gradske Arene, uslova… U Čeliku je sve toliko dobro da je to prosto nevjerovatno. Kao da sanjam lijep san u kome je sve ne dobro, nego odlično!”

Nikola Grahovac, igrač RK Čelika: „Na svakom koraku se osjeti da je Čelik dobro organizovana, prava ekipa. Sretan sam što sam ovdje i prezadovoljan sam prijemom u Čeliku, radom i uslovima. Moramo maksimalno raditi da ostvarimo ciljeve Kluba: visoki plasman u prvenstvu i Kupu.”

Ranko Božić, bek RK Čelika: „Jedan sam od najmladjih igrača i maksimalno motivisan da izborim mjesto u prvoj sedmorki. Oduševljen sam gradom, drugovima u Klubu, profesionalnom organizacijom kluba…”

Samir Lilić, golman RK Čelika: „Imao sam više ponuda za angažman u Bosni i Hercegovini i šire. Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, je bio najkonkretniji. Odlučio sam se za RK Čelik i nisam se pokajao. Uslovi su ovdje fenomenalni, a ambicije Čelika su se poklopile sa mojim ambicijama, jer želim da budemo najbolji!”

Marko Pandžić, bek RK Čelika: „U RK Čeliku sve odlično funkcioniše i radujem se da se nalazim u ovoj sredini. Daću sve od sebe da zajedno sa drugovima ostvarimo ciljeve kluba”.

Svi igrači RK Čelika

1. Aldin Begagić
2. Mirza Dervenčić
3. Edvin Begović
4. Milan Duvnjak
5. Enes Sirčo
6. Hamza Hadžić
7. Ajdin Tufekčić
8. Adnan Begagić
9. Ahmet Oruč
10. Amar Kobilica
11. Almir Balaš
12. Enes Skopljak
13. Samir Lilić
14. Nikola Grahovac
15. Ranko Božić i
16. Marko Pandžić

Turnir Zaim Kobilica

Turnir Zaim Kobilica se održava 20. i 21. avgusta u dvorani Bilmišće. Biće to veoma jak turnir kakav godinama nije održan u Zenici, a učesnici turnira su: RK Čelik, RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice.

Na turniru će dres sa brojem 7 biti uručen Amaru Kobilici, bliskom rodjaku Zaima Kobilice, a biće uručena i nagrada za zasluge u RK Čeliku Davoru Kadiću, kao dugogodišnjem kapitenu Čelika.

Zaim Kobilica je jedan od najboljih rukometaša svih vremena sa ovih prostora, a branio je i boje reprezentacije BiH i Italije.

Sve fotografije: Dražen Jurišić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!