Kupi karte za utakmice 062 599 630

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je večeras priredio iftar i svečanost za rukometaše Čelika, zahvalio se i čestitao svim igračima i Upravi kluba za plasman u Jedinstvenu ligu Federacije BiH.

  • Na svečanosti prije iftara podijeljene nagrade i priznanja najboljim igračima sezone
  • Nakon završetka naporne prvenstvene sezone u Prvoj ligi FBiH, održana je prigodna svečanost i iftar za prvotimce RK Čelika, uz prisustvo 25 igrača i članova Uprave u restoranu Dubrovnik u Zenici.
Novi kapiten RK Čelika, Uprava kluba i svečarska torta

Novi kapiten RK Čelika, Uprava kluba i torta povodom svečanosti

Predsjednik Kluba Pane Škrbić koji je priredio iftar, zahvalio se i čestitao svim igračima i Upravi kluba za plasman u Jedinstvenu ligu Federacije BiH i saopštio igračima odluku Uprave – da svi igrači i u narednoj sezoni ostaju uz svoj Čelik.

Predsjednik Škrbić se zahvalio i direktoru ”Dubrovnika” Feđi Derviševiću koji podržava RK Čelik u kontinuitetu, kao i ovu svečanost.

Aldin Begagić – Čelikov igrač sezone

Nagrade za Adnana Begagića, Aldina Begagića i Jasmina Omerovića

Nagrade za Adnana Begagića, Aldina Begagića i Jasmina Omerovića

Za igrača sezone proglašen je najstariji igrač RK Čelika, majstor rukometa Aldin Begagić. On je dobitnik prve nagrade – boravak  za dvije osobe, tri dana u najluksuznijem hotelu na Jadranu, sa pet zvjezdica, Hotelu Splendid iz Budve, iste nagrade – boravak u Splendidu ali za jednu osobu dobili su i drugo- i trećeplasirani igrač RK Čelika protekle sezone – Eldar Mehić i Kenan Biogradlija.

Pehari za četiri specijalne nagrade

Nagrađeni Haris Muhić Kire, Eldar Mehić i Kenan Biogradlija te Ismar Kahrić

Nagrađeni Haris Muhić Kire, Kenan Biogradlija , Eldar Mehić i Ismar Kahrić

Na svečanosti su uručene i četiri specijalne nagade – pehari za doprinos razvoju kluba i to:

  • Za nesebičan trud i rad tokom čitave sezone priznanje (pehar) je uručen Adnanu Begagiću koje je proglašen kapitenom tima za narednu sezonu.
  • Specijalna nagrada i pehar su uručeni vrsnom desnom krilu Jasminu Omeroviću – za najveći profesionalni odnos i doprinos podizanju kvaliteta u RK Čeliku,
  • U konkurenciji golmana Specijalnu nagradu je dobio Haris Muhić Kire, a
  • Nagrada ”Najperspektivniji mladi igrač RK Čelika – najveća nada Čelika” uručena je juniorskom reprezentativcu RK Čelika Ismaru Kahriću.

Pohvale i čestitke Rizvanoviću i Šehiću

Biranim riječima predsjednik Kluba Pane Škrbić se zahvalio na odličnom radu treneru Seldinu Rizvanoviću i generalnom sekretaru kluba Nedimu Šehiću koji ujedno rukovodi i uspješnom Školom rukometa RK Čelika.

Pohvaljeni su i svih 20 prvotimaca RK Čelika, koji su izrazili spremnost da i u narednoj sezoni brane boje RK Čelika.

U ime nagrađenih i pohvaljenih zahvalio se Aldin Begagić, koji je između ostalog rekao:

”Sretan sam što sam dio ovog odlično organizovanog sportskog kolektiva, Kluba sa svijetlom tradicijom od 70 godina postojanja, gdje svi dišemo kao jedan. Siguran sam da ovaj klub ima svijetlu budućnost, da povratak u Premijer ligu i Evropu postaje realnost. Vjerujem da će i pomoć od Grada ubuduće biti veća.
U ime igrača zahvaljujem se predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću za sve što čini za ovaj Klub. Hvala za iftar i vrijedne nagrade i priznanja!”, izjavio je Begagić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!