Kupi karte za utakmice 062 599 630

Prošle srijede, 4. augusta, počele su pripreme RK Čelika za naredu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Trenira se u Gradskoj areni Husejin Smajlović i na terenima Kamberovića polja. Pripreme vodi novi trenerski par Miki Filipović i Adnan Begagić, koji je zbog povrede, kao kapiten Čelika, prestao aktivno igrati rukomet.

Trener Ljubomir Miki Filipović, sa značajnim trenerskim iskustvom u Bosni i Hercegovini, ponovo kao trener vodi Rukometni klub Čelik. Filipović je od 2010. godine ovu ekipu vodio oko tri godine i postigao izuzetno zapažene rezultate.

”Nakon što je Seldin Rizvanović imenovan za direktora Omladinske škole rukometa RK Čelika, Uprava kluba je odlučila da na trenersku klupu prve seniorske ekipe vrati Mikija Filipovića, koji je tri godine izuzetno uspješno vodio ovu ekipu. Prof. Seldin Rizvanović je imenovan za direktora Omladinske škole Čelika, pošto je razvoj i jačanje Čelikove škole rukometa jedan od najvažnijih projekata i ciljeva razvoja kluba u narednom srednjeročnom planu Kluba”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Ciljevi Kluba u narednoj sezoni

U vezi ciljeva ekipe, Škrbić je rekao:

– Ovo je treći put zaredom da ”napadamo” Premijer ligu. Prošle godine prvenstvo je prekinuto zbog epidemije, a u vrijeme prekida Rukometni klub ”Krivaja” je bio na prvom mjestu i plasirao se u Premijer ligu BiH. Ove godine je RK Gradačac osvojio prvo mjesto u našoj ligi i sada je novi član Premijer lige BiH. Mi se vraćamo novom prvenstvu i borbi za prvo mjesto, a ovaj pohod na Premijer ligu je, kako se kaže, ”treća sreća”. Istina, slabiji smo što se igračkog sastava tiče za čak četiri igrača (Aldin Begagić je otišao s porodicom u Njemačku, Slaven Šijaković u RK Gradačac, Haris Muhić u RK Krivaju, a Samir Korjenić u RK Bosnu Sarajevo – kaže Pane Škrbić.

Filipovićeva trenerska karijera

Miki Filipović je rukometnu karijeru započeo u RK Sloga u Doboju. Od 2001. godine je trener mladjih selekcija RK Sloga, a od 2003. do 2005. koordinator je za sve mlađe kategorije Sloge, s kojima je osvajao prvenstva sa svim selekcijama u rukometu u Republici Srpskoj i BiH. Od 2005. do 2009. godine bio je šef stručnog štaba RK Lokomotive Brčko, sa kojom je dva puta bio prvak Republike Srpske. Zatim, Filipović je bio šef stručnog štaba RK Hercegovina u Nevesinju, a od 2010. je tri godine uspješno vodio ekipu RK Čelika u Zenici i Premijer ligi BiH. Za vrijeme njegovog vodjenja Čelik je ostvario najbolje rezultate u historiji ovog kluba. Takođe, dvije godine je vodio ekipu RK Bosne Tešanj u Federalnoj ligi BiH, a 2019/20. ponovo uspješno vodi RK Lokomotivu Brčko u Premijer ligi BiH. Završio je Višu trenersku školu u Banja Luci 2008. godine.

Filipović: Obožavam Zenicu

Zenica je grad sporta, ima najbolju infrastruturu i uslove za sport u državi Bosni i Hercegovini, pa i šire. Zenica ima najbolju dvoranu za rukomet na Balkanu, Gradsku arenu HUSEJIN SMAJLOVIĆ, sa evropskim uslovima za rad. Predsjednik Kluba sarađuje i druži se sa najistaknutijim evropskim ljudima iz biznisa, te sa ambasadorma i predsjednicima vlada i država. Sve to znači da RK Čelik mora imati moćnu i jaku premijerligašku ekipu. Učiniću sve da zajedno sa igračima i Upravom potpuno konsolidujemo tim i dovedemo RK Čelik tamo gdje ovaj grad zaslužuje. Za Zenicu i RK Čelik me vežu predivne uspomene, iz vremena kada sam prvi put tri godine vodio RK Čelik u Premijer ligi BiH. Imam ovdje dosta prijatelja, sportska javnost je privržena sportu. Ovo je grad koga prosto obožavam – izjavio je Miki Filipović.

Adnan Begagić, pomoćnik prvog trenera ekipe Čelika kaže:

Nadamo se da ćemo sa trenerom Filipovićem ostvariti dobre rezultate. U novoj sezoni očekujem da ćemo ostvariti rezultat koji je zacrtala uprava kluba, s to je ulazak u Premijer ligu BiH. Što se tiče mog angažmana kao trenera, vjerujem u trenera Filipovića jer se radi o kvalitetnom treneru od koga mogu mnogo da naučim – kazao je Begagić.

Foto: Ekrem Imamović
Naslovna Fotografija: Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!