Kupi karte za utakmice 062 599 630

Prema izvlačenju parova u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine za takmičenju za Kup BiH RK Čelik je za protivnika dobio ekipu vrijednu respekta i poštovanja – odličan tim tuzlanske Slobode, koja se nalazi na petom mjestu na tabeli Premijer lige BiH.

Utakmica se igra u Tuzli, 13. februara.

  • Edvin Begović će igrati za Čelik u proljetnoj sezoni
  • Traga se za još jednim bekom
  • U prvom kolu prvenstva Čeliku u goste Čeliku dolazi RK Donji Vakuf

Rizvanović: Provjerit ćemo gdje smo sa našim kvalitetom

”Dobro je da smo za protivnika dobili ekipu RK Slobode koju kao trener vodi naš bivši igrač, inače Tuzlak Davor Kadić, koji je sedam godina sjajno predvodio RK Čelik, kao naš kapiten. Naime, pošto je naša odlučnost jasna i realna da se plasiramo u Premijer ligu, dobro je da u utakmici sa Slobodom provjerimo gdje smo sa našim kvalitetom pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH. Očekujem vrlo kvalitetnu utakmicu i mi u Tuzlu ne idemo sa bijelom zastavom. Idemo u sportski rat sa našim sportskim prijateljima!”, rekao je u izjavi za naš portal trener Čelika Seldin Rizvanović.

Trener Čelika Seldin Rizvanović kaže da neće biti nekih velikih promjena u sastavu RK Čelika u odnosu na sastav od jesenas, te da završni dio priprema za prvenstvene okršaje RK Čelika i za utakmicu sa Slobodom započinje 20. januara.

Nastavak saradnje sa Edvinom Begovićem

”U odnosu na sastav Čelika iz prehodnog prvenstva dobra je vijest da sam ovih dana dogovorio nastavak saradnje sa našim iskusnim, odličnim ljevorukim bekom odnosno krilom, Edvinom Begovićem, koji je u drugoj polovini prošle godine u svojoj firmi Geosonda Zenica morao raditi na terenu u Livnu. On se za narednu polusezonu stavio na raspolaganje RK Čeliku, što me veoma raduje. Tako sada u timu Čelika imamo nekoliko izuzetno iskusnih i sjajnih premijerligaških igrača, kao što su Aldin Begagić, Slaven Šijaković, Mirza Devenčić Pidja i Edin Gušić, koji uz pomoć mlađih i pouzdanih rukometaša poput Danijela Jurića, Farisa Mrake, Ante Dragičevića, Harisa Muhića i drugih, čine izuzezetan spoj mladosti i iskustva, pa s pravom kažemo da smo mi već sada, po igračkom sastavu, premijerligaška ekipa”, izjavio je Pane Škrbić.

Škrbić: Tragamo za još jednim kvalitetnim bekom

”Kad je riječ o pojačanjima, ”radi dužine klupe”, tragamo za još jednim kvalitetnim bekom, koji odlično igra u oba smjera, i u odbrani i u napadu. Ako do tog transfera i ne dođe, neće biti veliki problem, jer već imamo kvaltetan tim”, dodao je Škrbić.

Prije utakmice za Kup BiH u Tuzli 13. februra, Čelik je dogovorio dvije prijateljske utakmice sa sarajevskom RK Bosnom. Prvo kolo u nastavku prvenstva u Prvoj ligi Federacije Čelik igra sa RK Donjim Vakufom u Gradskoj areni Zenica, 27. februara.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!