Kupi karte za utakmice 062 599 630

Predsjednik RK Čelik Pane Škrbić i Uprava Kluba nastavili su sa dogovorima za povratak ranijih igrača u matični klub Čelik. Pored sjajnog beka Mirze Dervenčića i golmana Riada Polića, u sastavu RK Čelika u narednoj prvenstvenoj sezoni će biti još jedan povratnik u Klub – Jasmin Omerović Zeko. On se upravo vratio iz Španije i stavio na raspolaganje treneru Čelika Seldinu Rizvanoviću.

– Sa angažovanjem Jasmina Omerovića mi, u stvari, nastavljamo sa dogovorima o povratnicima u Klub naših bivših i sada već iskusnih igrača koji su ponikli u RK Čeliku. Jasmin Omerović je ponikao u našoj vlastitoj Školi rukometa, zajedno sa sadašnjim kapitenom Čelika i njegovim prijateljem Farisom Mrakom. Mlad je momak, ima svega 21 godinu koliko i kapiten Mrako. Sada je sa internacionalnim iskustvom jer je u poslednje dvije godine boravio u Španiji, gdje se školovao i nastupao u drugoj regionalnoj španskoj ligi (Regije Extremadura) za klub BM Paideuterion iz mjesta Caćeres. Dobro došao natrag, Jasmine! – kaže Pane Škrbić.

Mladi Omerović, koji igra na poziciji lijevog krila, za naš portal je izjavio:

– Radujem se povratku u moj Čelik. Ima ona narodna – svuda pođi, kući dođi. Lijepo je ponovo biti sa prijateljima u svom gradu. Znam da je moj konkurent na poziciji lijevog krila sjajni igrač, takođe povratnik u Čelik od prošle sezone, iskusni Edin Gušić. Imamo odličnu, top ekipu, spremnu i sposobnu da već u narednoj sezoni obezbijedimo povratak u Premijer ligu BiH. RK Čeliku tamo i jeste mjesto! – kaže Omerović.

Inače, RK Čelik je otpočeo sa pripremama u gradskoj Areni, a trener Seldin Rizvanović ima dovoljno vremena da tempira formu tima za početak takmičenja u narednoj prvenstvenoj sezoni.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!