Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Gradskoj upravi Zenica danas je gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio prijem za delegaciju Rukometnog kluba “Čelik”, a povodom 70 godina postojanja ovog zeničkog kluba. Tom prilikom gradonačelniku Kasumoviću kapiten kluba Faris Mrako, uručio je najveće klupsko priznanje “Zlatno srce Čelika“.

Gradonačelnik Kasumović još jednom je poručio kako Gradska uprava, na čelu sa njim, ostaje pri opredjeljenju da i dalje pomaže vrhunski sport u Zenici, te da neće doći do smanjenja sredstava koja će klubovima biti plasirana u narednoj godini.

„Prije svega, čestitam RK Čelik na velikom jubileju i uspješnih 70 godina postojanja. To je prosječan život. Grad Zenica nije imao nijednog premijerligaša, međutim, ove godine je to uspjelo našim košarkašima, a prema svim predviđanjima naredne godine će to biti i rukomet. Grad stoji iza svojih klubova ali držim se one narodne, da se treba pokriti onoliko koliki vam je jorgan. Uskoro će biti poznato i koliko će sredstava biti opredijeljeno klubovima, a ukoliko u budžetu bude potrebno i povećati tu stavku spreman sam do 15 odsto od predviđenih sredstava da povećam iznos“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić poručio je, kako zbog pandemije koronavirusa nisu uspjeli realizirati plan obilježavanja 70 godina postojanja kluba kako su zamislili, te se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću koji je i proteklih godina podržavao rukomet i sport uopće.

Press Grada Zenica

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!