Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik – RK Sana 7 (Sanski Most) 41:27

  • Utakmica XVIII kola Prve lige Federacije BiH RK Čelik – RK Sana 7 (Sanski Most).
  • Igrano u Zenici – u Gradskoj areni.
  • Gledalaca oko 200.
  • Sudije: Šahinović Benjamin i Šehić Nedim. Delegat: Tkaček Slavko.
  • Isključenja: Čelik 2, a Sana 4 minuta.
  • Sedmerci: za Čelik 3 (1), a za Sanu 2.

RK ČELIK: Beganović Jasmin (9 odbrana), Mrako Faris, Grabus Edhem (3), Begagić Adnan (3), Sumbuljević Adnan (4), Brekl Mateo (1), Suljić Omer (2), Jurić Danijel (3), Kaljić Muamer (3 odbrane), Biogradlija Kenan (5), Begović Edvin (3), Oruč Ahmed (6), Omerović Jasmin (3), Pašalić Adi (3), Čelenka Mirsad (2). Trener: Seldin Rizvanović.

RK SANA 7: Pašagić Aldin (17 odbrana, te postigao gol iz penala), Ibričić Adis (5), Musić Rifet (1), Hodžić Hamza (5), Dugonjić Haris (8), Husejinović Irnes (1), Eminić Demirel, Jakupović Trak, Turhan Mihret (2), Omerović Elvis, Selman N ail (2), Škorić Adnan(1), Bašić Adnan (1). Trener: Gojko Blagojević.

Mrako završio u Bolnici

Utakmica između domaćeg Čelika i ekipe Sana 7 iz Sanskog Mosta ostaće upamćena po dva događaja: prvo, već u desetoj minutu najbolji igrač Čelika u poslednjim utakmicama Faris Mrako zadobio je žestok udarac u lice i završio u Kantonalnoj bolnici Zenica, tako da je Čelik ostatak utakmnice igrao bez njegove pomoći.

Kako je potvrdio dežurni ljekar u Kantonalnoj bolnici, rendgentski snimak je pokazao da se ne radi o prelomu i težoj povredi, a igrač Mrako je dobio nalog da se u ponedjeljak javi na kontrolu kod svog ljekara. U svakom slučaju. on će pauzirati nekoliko dana i neće trenirati, radi mjera opreza.

Drugi dogadjaj koji je obiljezio ovu utakmicu je da su u igru ulazali svih 15 igrača, čak i najmlađi Mateo Brekl i Mirsad Čelenka, koji su postigli i svoje prve golove u zvaničnim utakmicama: Brekl jedan, a Čelrnka dva gola.

Učešće i najmlađih igrača Čelika

Od igrača RK Čelika koji ranije nisu dobijali veću minutažu, Edhemn Grabus je iskoristio svoju šansu i pokazao da mu je mjesto u prvoj sedmorki. Adnan Sumbuljević je pokazao da mu je forma u usponu, a standarno dobar je bio i Adi Pašalić.
Od golmana Čelika, Jasmin Beganović je bio solidan (9 obrana).

U gostujućoj ekipi najbolji je bio golman Aldin Pašagić (17 odbrana a postigao je gol iz penala), a dobri su bili još Haris Dugonjić (postigao 8), te Adis Ibričić i Hamza Hodžić sa po 5 postignutih golova.

Sve u svemu, bila je to dopadljiva utakmica za oko 200 gledalaca, jer su mogli uživati u brzoj igri i atraktivnim golovima. Vidjeli su ukupno 68 golova i odlične odbrane golmana gostujuće ekipe Aldina Pašagića.

Narednog vikenda RK Čelik gostuje kod jake ekipe RK Gradačca u Gradačcu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!