Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • U finalnoj utamici RK Konjuh – RK Bosna (Sarajevo) pobjednik RK Konjuh tek nakon izvođenja penala
  • Igrač turnira je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji golman Sidik Omerović (RK Bosna), a strijelc Davor Kadić (RK Konjuh)

Nakon dva dana odličnog rukometa u Zenici završen memorijalni turnir „Zaim Kobilica”.

Pobjednik turnira je RK Konjuh iz Živinica koji je pobijedio u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmnici protiv sarajevske RK Bosne. U utakmici su se u vođstvu tokom čitavog meča smjenjivale obje ekipe, a utakmica je u regularnom vremenu završena neriješenim rezultatom sa 24:24 (poluvrijeme 12:12).

Boljim izvođenjem penala, bolje rečeno odbranom dva penala od strane golmana Konjuha Almina Bojića, (5:3 za Konjuh) – RK Konjuh je prvi pobjednik turnira „Zaim Kobilica”, a uopšte ne bi bilo nezasluženo da je pobjednički pehar otišao i u Sarajevo.

rk-konjuhPobjednički pehar turnira je od predsjednika Organizacionog odbora turnira Paneta Škrbića preuzeo kapiten RK Konjuha, Hariz Begić, reprezentativac BiH.

U borbi za treće mjesto RK Krivaja je bila bolja od domaćeg RK Čelika – 37:30 (18:15) za Konjuh.

Igračem turnira proglašen je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji golman je Sidik Omerović (RK Bosna), a najbolji strijelac turnira (sa 20 postignutih golova) je Davor Kadić (RK Konjuh).

„Odlična organizacija turnira, odličan rukomet četiri ujednačene ekipe, izvanredna borbenost i zalaganje ekipa, kao da se radilo o prvenstvim utakmicama, četiri ekipe koje su se dobro pripremile za novu prvenstvenu sezonu – glavne su karakteristike prvog memorijalnog turnira ,,Zaim Kobilica”. Čestitam domaćinu RK Čelik na izvarednoj organizaciji turnira i vidimo se na turniru ,,Zaim Kobilca 2017.” – izjavio po završetku turnira direktor pobjedničke ekipe (RK Konjuh) Dalibor Paliborić.

Ispod imate zapisnike sa utakmica:

RK Krivaja – RK Čelik

krivaja celik1krivaj celik2

 

RK Konjuh – RK Bosna

bosna konjuh 1bosna konjuh 2

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!