Kupi karte za utakmice 062 599 630

Derbi utakmica šestog kola Prve lige FBiH u rukometu – RK Čelik – RK Kakanj. Rezultat: 30:24 za Čelik (poluvrijeme 15:10 za Čelik). Sudije Dučuć i Hadžić (Goražde). Delegat Hamidović (Banovići). Isključenja: RK Čelik 10 minuta, RK Kakanj 12 minuta. Sedmerci: RK Čelik 1 (1), Kakanj 3 (2).

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (19 odbrana), Muaz Kusić (1), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (8), Mirsad Čelenka, Faris Mrako (2), Mirza Dervenčić (1), Talha Velagić, Ante Dragičević (8), Amar Kobilica (3), Tarik Kubat, Edin Gušić (6), Dženan Hodžić, Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

RK KAKANJ: Ahmet Kovač, Sulejman Brkić, Enes Husika, Salih Delić (1), Belmin Hrnjić (5), Nedim Čamdžić (8), Adis Bećirhodžić, Omar Burić, Matej Tunjić, Berin Hrnjić (1), Haris Limo, Nedžad Zaimović, Kerim Čabaravdić (9), Faris Žiga, Damir Tica. Trener: Sulejman Beganović.

  • RK Kakanj se u Zenici predstavio kao najbolja ekipa od svih koje je RK Čelik do sada pobijedio
  • Golman Čelika Mevludin Čehajić proglašen igračem utakmice i igračem mjeseca oktobra u RK Čeliku
  • Sljedećeg vikenda domaći derbi, RK Čelik – RK Škola rukometa Čelik Junior
  • Uprava kluba se apelom obratila Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi za pomoć i podršku

Karakterističnu ocjenu utakmice RK Čelik – RK Kakanj izrekao je trener domaće ekipe Miki Filipović za naš portal, odmah nakon utakmice:

”Apsolvirali smo još jednog teškog protivnika i idemo dalje! Čestitam igračima obje ekipe na borbenosti, snažnoj i žestokoj utakmici. Ali imamo još toga da uradimo!”, kaže Filipović i dodaje. ”RK Kakanj ima iskusniju ekipu od nas. Došli su da igraju ozbiljno i borbeno i nijednog trenutka nisu od toga odustajali. Mi smo pravili razliku dok trčimo i igramo brzo. Na postavljenu zonu bilo ih je teško probiti. Pobijedili smo ih i to je najvažnije! – kaže Miki Filipović, trener RK Čelika.

RK Kakanj u ovih 6 kola najbolji protivnik

Činjenica je da je RK Čelik imao do sada, u svih šest kola Prve lige FBiH, izuzetno težak raspored i teške protivnike ali i ostvario šest pobjeda u nizu. Po općim ocjenama dobrih poznavalaca rukometa, onih koji prate rad i rezultate RK Čelika u novoj sezoni, može se reći da je RK Kakanj bio do sada najtežni protivnik RK Čelika iz prvih šest kola prvenstva.

Mada je RK Čelik vodio od početka do kraja utakmice protiv RK Kaknja, komšije iz Kaknja su ga dobro namučile. I u prethodnim kolima Čelik je pobijedio jake protivnike, kao što su RK Jajce, ORK Rudar Banovići, RK Žepče.

Šest pobjeda iz šest kola RK Čelik je ostvario samo žestokom borbenošću, kolektivnom igrom i nadigravanjem u svim utakmicama. Požrtvovanost je igračima Čelika ulio novi (stari) trener Miki Filipović. Nešto od atmosfere sa utakmice pogledajte u slajderu, fotografije snimio Ekrem Imamović:

Kerim Čabaravdić golgeter utakmice

U utakmici protiv RK Kaknja Čelik je stalno vodio, svih 60 minuta i sa sedam-osam golova razlike, ali se RK Kakanj ni u jednom trenutku nije predavao. RK Kakanj u svojim redovima ima nekoliko sjajnih igrača: prije svega Kerima Čabaravdića (golgeter utakmice sa 9 postignutih golova), zatim Nedima Čamdžića (dodao još 8 golova), Belmina Hrnjića (sa 5 postignutih golova). Oni su davali ton igri Kakanjaca, što ipak nije bilo dovoljno da preuzmu primat i pobijede odličnog RK Čelika, koji je briljirao kolektivnom i požrtvovanom igrom na terenu.

Mevludin Čehajić igrač utakmice i mjeseca

Golman Čelika Čehajić prima pehar kao najbolji igrač oktobra i utakmice Čelik-Kakanj. Pehar uručio Pane Škrbić.
Golman Čelika Čehajić prima pehar kao najbolji igrač oktobra i utakmice Čelik-Kakanj. Pehar uručio Pane Škrbić.

Mada je nekorektno za pobjedu Čelika bilo koga izdvojiti i favorizovati za borbenost, odlične odbrane i neprekidno atakovanje na protivnički gol, ipak se mora posebno priznanje odati sjajnom golmanu Čelika Mevludinu Čehajiću, koji je i ovoga puta, kao i u prethodnih pet kola, prosto briljirao na golu Čelika (i ovoga puta je imao 19 odbrana!), pa je odličnim odbranama uvijek iznova ohrabrivao i inspirisao svoj tim.
Poseban Žiri je Mevludinu Čehajiću na kraju utakmice dodijelio pobjednički pehar kojeg mu je uručio Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika. Na peharu je ispisano: MEVLUDIN ČEHAJIĆ – IGRAČ UTAKMICE RK ČELIK – RK KAKANJ, TE IGRAČ MJESECA OKTOBRA U RK ČELIKU.

Ipak, istine radi, valja istaći da sve čestitke za borbenost i dobru igru pripadaju svim igračima koji su danas dobili šansu u igri protiv RK Kaknja: od danas sjajnog Adnana Sumbuljevića (postigao 8 golova i organizovao brojne napade Čelika), do standardno odličnog Ante Dragičevića (sa takođe 8 postignutih golova), koji igra na premijerligaškom nivou, zatim iskusnog Edina Gušića (postigao 6 golova), Amara Kobilice, Farisa Mrake, koji iako je uglavnom igrao u odbrani te zabio dva sjajna gola u pravom trenutku za ekipu; Danijela Jurića, kapitena Mirze Dervenčića, mladog Muaza Kusića… Jednostavno: kolektivna igra, borbenost, činjenica da svi igrači Čelika na terenu ginu za svakom loptom – to je novi RK Čelik i nova filozofija ovog tima i kluba, koji je ubjedljivo prvi na tabeli nakon šest prvenstvenih kola.

Muazu sretan rođendan!

Muaz Kusić prima darove i čestitke povodom 20. rođendana od predsjednika Paneta Škrbića
Muaz Kusić prima darove i čestitke povodom 20. rođendana od predsjednika Paneta Škrbića

Mala svečanost upriličena je prije početka ove utakmice. Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je uručio skromne darove mladom rukometašu Čelika pred kojim je sjajna budućnost – ljevorukom Muazu Kusiću, povodom njegovog dvadesetog rođendana.

NAREDENOG VIKENDA RK ČELIK U LOKALNOM DERBIJU, PROTIV ŠKOLE ČELIK JUNIOR IDE NA NOVU, SEDMU POBJEDU!

Opekli smo se dva puta u utakmicama protiv Juniora, što nas je u prošlom prvenstvu koštalo i plasmana u Premijer ligu BiH. Zato ovog puta, bez obzira što našeg protivnika veoma cijenimo, utakmici pristupamo izuzetno ozbiljno i oprezno i nećemo dozvoliti nikakvo novo iznenadjenje. Znači idemo na sedmu pobjedu u nizu! – kažu u taboru RK Čelika.

Apel prema Gradskoj upravi

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik je danas uputio apel Gradskoj upravi i ljubiteljima sporta u Gradu: PODRŽITE TIM KOJI POBJEĐUJE!

U apelu se kaže da je Uprava RK Čelika uložila maksimum napora da isfinansira sve troškove u dosadašnjem toku prvenstva, da su rukometaši i Stručni štab uložili ogromne napore i pozitivno odgovorili da ispune zahtjeve Uprave i navijača i pobijede u svih šest utakmica, uz nimalo lagane protivnike u dosadašnjem toku prvenstva, ali da sada očekuju, kako kažu, podršku Grada i ”da nas sada još neko finasijski pogura, osim što Uprava sama čini nadljudske napore da organizuje utakmice kod kuće i na strani i pokrije tekuće troškove učešća tima u Prvoj ligi Federacije BiH. Plašimo se da bez podrške i pomoći ovako ne možemo dalje”.

”Ako rezultati (pobijedili šest od šest prvenstvenih utakmica i ubjedljivo prvi na aktuelnoj prvenstvenoj ljestvici) i to što dostojno prezentiramo naš Grad nisu motiv za pomoć i podršku našem klubu, onda zaista ne znamo šta to može da bude. Vjerujemo da će Gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava imati razumijevanja i sluha da nas u ovom važnom trenutku za naš klub, kada obilježavamo 71. godinu postojanja, podrži da idemo dalje ka Premijer ligi BiH i Evropi, tamo gdje nam i jeste mjesto”, kažu na kraju saopštenja RK Čelika Zenica.

Fotografije: Ekrem Imamović

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!