Kupi karte za utakmice 062 599 630

Gradski rukometni derbi izmedju ekipa ŠR Čelik Junior i RK Čelika završen je danas ubjedljivom pobjedom RK Čelika 30:22 (poluvrijeme 11:9 za Čelik).

  • RK Škola Čelik junior – RK Čelik 22:30 (9:11)
  • U Gradskom derbiju RK Čelik pregazio mlađeg ligaša Školu rukometa Junior
  • Golman RK Čelika Haris Muhić Kire imao 19 odbrana, a s gola na gol imao i zgoditak za svoju ekipu
  • Utakmica u kojoj je u dobrim rukometnim potezima, požrtvovanosti i dobroj igri uživala zenička publika
  • Prevagu odnijela bolja fizička pripremljenost i bolja odbrana RK Čelika

Gradski rukometni derbi u Prvoj ligi Federacije BiH izmedju domaćina, ekipe Škola Čelik Junior i RK Čelika koji obilježava 70 godina postojanja, završen je ubjedljivom pobjedom RK Čelika 30:22 (poluvrijeme 11:9 za Čelik).

RK ŠKOLA ČELIK JUNIOR: Amar Kobilica (2), Faris Telalović, Amer Ekinović (1), Anes Suljić, Emel Šabić (1), Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović (1), Edin Bajarmović (7), Edhem Grabus (1), Omer Suljić (2), Mirza Mulić, Malik Delić (1), Dragan Martinović (2), Džan Čeljo, Selmin Zahirović (1), Muhamed Ajanović (3). Trene:. Benjamin Čeljo.

RK ČELIK: Danijel Jurić (4), Haris Muhić (19 odbrana plus postgao 1 gol), Eldar Mehić (4), Adnan Sumbuljević (2), Kenan Biogradlija (4),Faris Mrako (3), Ekrem Kobilica, Slaven Šijaković (6), Mario Filipović (2), Edin Gušić, Enes Delić (4), Dženan Hodžić (3 odbrane, jedan penal). Trener Seldin Rizvanović.

U Zenici je u okviru 7. Kola Prve lige FBiH odigrana sjajna utakmica na premijerligaškom nivou, gdje su se nadmetale dvije dobre i borbene ekipe i borile do posljednjeg atoma snage. Prevagu i pobjedu je odnijela fizički bolja pripremljenost i bolja odbrana RK Čelika, na čelu sa danas odličnim golmanom Harisom Muhićem Kiretom, koji je sakupio čak 19 odbrana, a postigao i jedan gol, šutirajući sa svog na protivnički gol.

Kompaktnom igrom cijelog tima do tri boda

Već na samom početku utakmice bilo je jasno da će to biti dobra utakmica između dvije dobre ekipe. Rukometaši RK Čelika vodili su sve do 12. minute, kada je ekipa Škola Junior izravnala rezultat (6:6), a zatim i povela (7:6). I to je bilo i sve što je ekipa trenera Benjamina Čelje mogla postići u ovom meču.

Ekipa RK Čelika je igrala izvanredno, posebno u odbrani. U toj ekipi danas jednostavno nije bilo slabih pojedinaca. Tako se moglo i desiti da su gotovo svi postizali golove, a čak su 4 igrača dala po 4 gola (Danijel Jurić, Eldar Mehć, Kenan Biogradlija i Enes Delić); da je Slaven Šijaković postigao 7 golova. Veliki doprinos ovoj pobjedi dali su i Faris Mrako (3 gola), Mario Filipović i Adnan Sumbuljević (po 2 puta se upisali u listu strijelaca).

Kod ekipe domaćina u ovom meču, Škole Čelik Junior, istakli su se Edin Bajramović (sa 7 pogodaka) i Muhamed Ajanović sa 3 postignuta gola.

Seldin Rizvanović: Čestitam momcima!

Nakon utakmice Šef stručnog štaba Čelika Seldin Rizvanović je za portal RK Čelika izjavio:

Seldin Rizvanović
Seldin Rizvanović RK Čelik
Prije svega, čestitam čeličnim momcima RK Čelika koji su danas odigrali odličnu utakmicu! Čestitam i Upravi Kluba,a posebno predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, bez kojeg ovog ničeg ne bi bilo, odnosno koji je izuzetno zaslužan za poslednje dobre rezultate RK Čelika i za pobjede. Utakmica je imala veliki značaj jer se obje ekipe bore za ulazak u Premijer ligu BiH: pobijediti u ovom meču značilo je korak naprijed ka tom cilju, a izgubiti – tri koraka nazad! Svaki bod je bitan! Na terenu se mogla vidjeti izuzetna obostrana želja igrača za pobjedom, a mislim da je u ovoj utakmici presudila fizička spremnost i borbenost moje ekipe, što je posebno došlo do izražaja u drugom poluvremenu. Bili smo pod velikim pritiskom i zbog neigranja našeg najboljeg i najiskusnijeg grača Aldina Begagića Bege, koji je prikovan za krevet zbog gripe. Ipak smo uspjeli i bez njega dokazati da timskom igrom možemo pobijediti svakog protivnika. Čestitam i ekipi ŠR Čelik Junior na dobroj, korektnoj i fer igri. Mi smo se odmah nakon utakmice sa ekipom Čelika Junior već okrenuli narednoj utakmici. U narednom kolu nam dolazi izuzetna ekipa RK Gradačca. Idemo na pobjedu i to će značiti još jedan korak ka Premijer ligi BiH”

Nakon 7. kola u Prvoj ligi FBiH Čelik je zadržao drugu poziciju sa 15 bodova. Prva je RK Krivaja a ŠR Čelik Junior je na 5. mjestu sa 11 bodova.

Utakmica 8. Kola Čelik – Gradačac igra se u nedjelju, 10. novembra u Areni Zenica.

Foto: Dražen Jurišić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!