Kupi karte za utakmice 062 599 630

Odlična rukometna predstava odigrana u desetom kolu u Tešnju, između domaće Bosne i Čelika. Čelik je zasluženo pobijedio rezultatom 45:34.

  • Desno krilo RK Čelika Ante Dragičević postigao 13 golova!
  • Kod Čelika Danijel Jurić odličan u odbrani, a Aldin Begagić i Slaven Šijaković u napadu
  • Kod Bosne bolji od ostalih Slobodan Simić, Edvin Dželilović i
  • Adis Šuša

Utakmica desetog kola Prve lige Federacije BiH RK Bosna – RK Čelik. Igrano u Sportskoj dvorani u Tešnju, bez prisustva publike. Sigurna pobjeda RK Čelika. Rezultat: 34:45 (poluvrijeme 17:19). Isključenja: Bosna 10 minuta, Čelik 10 minuta. Sedmerci: Bosna 4 (2), Čelik 6 (5).

RK BOSNA: Amir Došić (3), Dženan Okić (1), Mahmut Isaković, Nikola Sauka, Dražen Kusmić, Almin Hrvić, Slobodan Simić (6), Armin Isaković (1), Ahmet Hajrić, Azer Musić (3), Adis Šuša (5), Edvin Dželilović (7), Ajdin Gashi (1), Eldar Šehić Karabegović, Kastriot Gashi (1), Dženan Softić. Trener: Srebrenko Marković.

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Riad Polić, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (9), Faris Mrako, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić (4), Admir Kišić, Ante Dragičević (13), Slaven Šijaković (8), Mario Filipović (5), Edin Gušić (5), Harun Alihodžić. Trener Seldin Rizvanović.

Odlična rukometna predstava odigrana u desetom kolu Prve lige Federacije BiH u Tešnju, između domaće Bosne i Čelika iz Zenice. Bila je to sjajna utakmica na premijerligaškom nivou, u kojoj je Čelik bio bolji i zasluženo pobijedio sa 11 golova razlike. Tako je Čelik ostvario odličnu devetu pobjedu u prvenstvu, iz deset kola.

RK Bosna je u samom početku igrala gol za gol, ali je Čelik brzo preuzeo inicijativu i u 17. minuti je bilo 12:8 za Čelik. Ipak je do kraja poluvremena Bosna uspjela smanjiti prednost Čelika na 2 gola razlike, tako da je poluvrijeme završeno sa 19:17 za Čelik.

U drugom poluvremenu Čelik je potpuno preuzeo inicijativu, ali se Bosna nikako nije predavala. Ipak, utakmica je završena sa solidnih 11 golova prednosti za Čelik (45:34), iako je mogla biti i mnogo veća.

13 golova mladog Ante Dragičevića

Mali šou na terenu je imao mladi član juniorske reprezentacije BiH, desno krilo Čelika Ante Dragičević, koji je bio nezaustavljiv i postigao čak 13 golova: dok je domaća ekipa igrala flastera na dva iskusna Čelikova beka – Slavena Šijakovića i Mirzu Dervenčića, mladi Dragičević je zabijao golove.

Kao i u prethodnim utakmicama, u RK Čeliku su bili odlični Aldin Begagić i Slaven Šijaković u napadu, a Danijel Jurić je bio pravi bedem u odbrani Čelika.

Odličnu utakmicu su odigrali i Mario Filipović i Edin Gušić.

Ipak, iako je RK Čelik zabio puno golova (45), puno je i primio (34), jer golmani nisu bili na nivou zadatka. Riad Polić je malo odskakao u odnosu na druga dva golmana koji su takođe dobili šansu.

Kod domaćih se istakli Simić, Dželilović i Šuša

Sve u svemu, bila je to sjajna, neki kažu i jedna od najboljih partija Čelika u ovom prvenstvu, koja je naišla na raspoleženu ekipu RK Bosne, koja u svojim redovima ima 4-5 fantastičnih mladih igrača.

Istini za volju, Čelik je imao i dvije-tri ”rupe” u igri. Recimo, oko pedesetog minuta, domaći su nesmotrenošću gostujuće ekipe u jednom trenutku imali seriju pogodaka od 6:0, kada su bili drastično smanjili vođstvo Čelika, Ipak, Čelikova mašina se zatim oporavila i nastavila seriju pogodaka sve do 45.

U domaćoj ekipi Bosne bolji od ostalih bili su Slobodan Simić, Edvin Dželilović i Adis Šuša, a trener domaćih, Srebrenko Marković, može biti ponosan na igru svog tima i zadovoljan, jer ima ekipu koja ima veliku perspektivu u budućnosti.

U subotu, 5. decembra, RK Čelik u Gradskoj areni igra svoje posljednje ovosezonsko kolo protiv ekipe RK Krajine iz Cazina, a onda slijedi zaslužan odmor i odluka – kuda i kako dalje.

Što se tiče igračkih i drugih kvaliteta: RK Čelik je nakon naredne polusezone siguran član Premijer lige BiH. Sve zavisi od pomoći i podrške Gradske uprave, koja, ruku na srce, u posljednje tri godine nije bila nikakva.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!