Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika odigrali su odličnu utakmicu protiv solidne ekipe RK Kaknja. Rezultat: 34:21 (poluvrijeme 18:8) za RK Čelik. Kakanjci su poveli samo u prvom napadu (1:0) i, čim je nakon toga RK Čelik poveo sa 2:1, do kraja utakmice gledali smo stalno vođstvo domaćina.

  • RK Čelik – RK Kakanj 34:20 (18:8)
  • Odlična igra Čelika i u odbrani i u napadu

Utakmica drugog kola Prve lige Federacije BiH u Gradskoj areni Zenica. Igrano bez publike. Sudije: Barućija – Korjenić (oba Sarajevo). Delegat: Stanislav Vujić (Visoko). Sedmerci: Čelik 3 (1), Kakanj 6 (4). Isključenja: Čelik 6 minuta, Kakanj 10 minuta.

RK ČELIK: Danijel Jurić, Haris Muhić (4 odbrane, jedan penal), Adnan Sumbuljević (2), Riad Polić (11 odbrana), Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (4), Faris Mrako, Mirza Dervenčić (6), Admir Kišić (2), Ante Dragičević (4), Slaven Šijaković (7), Mario Filipović, Edin Gušić (9), Dženan Hodžić (4 odbrane), Harun Alihodžić, Amel Omerspahić.

RK KAKANJ: Mevludin Čehajić, Sulejman Brkić, Muhamed Đokić (2), Enes Husika, Muaz Husić, Admir Hadrović (17 odbrana), Benjamin Šehić (2), Nevad Bešić, Ahmed Oruč (1), Nedim Čamdžić (4), Tarik Kubat (3), Adis Bećirhodžić (2), Izet Delibašić, Berin Hrnjić (1), Belmin Hrnjić, Goran Gavrić (5).

Bila je vrlo brza, zanimljiva, borbena rukometna predstava, na premijerligaškom nivou i prava je šteta što se igrala bez prisustva publike.

Ovo je utakmica koja je obilovala sjajnim odbranama, brzim kontrama i polukontrama i sjajnim golovima.

Polić, Šijaković, Dervenčić i Gušić bolji za nijansu

RK Čelik je odlično otvorio utakmicu i odlično odigrao prvo poluvrijeme, zabilježivši gol razliku od 10 golova (18:8) za Čelik).
Svih 30 minuta na terenu je bila prva postava Čelika: golman Riad Polić, bekovska linija Faris Mrako, Slaven Šijaković i Mirza Dervenčić, krila Edin Gušić i Admir Kišić i na poziciji pivota Aldin Begagić, koga je u odbrani mijenjao Danijel Jurić. Sve linije Čelika odlično su funkcionisale, i u napadu i u odbrani. Glavni teret u odbrani su snosili Faris Mrako i Danijel Jurić.

Sjajnu partiju su odigrali krilo Edin Gušić, koji je golgeter ove utakmice sa postignutih 9 golova, zatim dirigent igre Čelika Slaven Šijaković sa 7 golova, a sjajan doprinos pobjedi odličnom igrom dao je i Mirza Dervenčić sa 6 golova u 45 minuta igre.
Uz sve to, sjajnim odbranama Čelikovu igru je začinio Riad Polić sa 11 odbrana u prvom poluvremenu…

U drugom poluvremenu svoju minutažu je odlično iskoristio Ante Dragičević (sa 4 gola i iznuđena dva penala), a u odbrani Harun Alihodžić je pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Pred kraj utakmice minutažu su dobili i ostali igrači sa klupe RK Čelika.

Kod RK Kaknja najbolji Hadrović

U solidnoj ekipi RK Kaknja dominirao je mladi 17-godišnji golman Admir Hadrović koji je sakupio čak 17 odbrana. On je i glavni ”krivac” što RK Čelik nije pobijedio sa još većom gol razlikom. I pored dosta visoke gol razlike (14 golova u korist RK Čelika), može se reći da će se u Kaknju, prema prikazanoj igri, na njihovom domaćem terenu malo koja ekipa naigrati rukometa i iz Kaknja odnijeti bodove.

Pored Hadrovića, bolji od ostalih u ekipi RK Kaknja bio je Goran Gavrić koji je postigao 5 golova, zatim Nedim Čamdžić sa 4 gola i Tarik Kubat sa 3 pogotka.

Nakon drugog kola RK Čelik je zasjeo na prvo mjesto prvenstvene tabele Prve lige Federacije BiH, ispred RK Gradačca koji ima isti broj bodova kao i Čelik (6), ali slabiju gol razliku.

Iduće subote RK Čelik gostuje u Travniku, protiv RK Travnika.

”I u Travnik idemo po novu pobjedu i 3 boda – siguran je jedan od najboljih igrača Čelika, srednji bek Slaven Šijaković.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!