Kupi karte za utakmice 062 599 630

U vrlo žestokoj, oštroj ali u granicama dozvoljenog, reklo bi se pravoj prvenstvenoj utakmici u Sportskoj dvorani Mladost u Visokom protiv domaće RK Bosne, člana Premijer lige BiH, rukometaši Čelika su izgubili prvu prijateljsku utakmicu rezultatom 36:27 (poluvrijeme 17:13 za RK Bosnu).

Možda je rezultat malo i previsok prema stanju viđenom na terenu, a jedan od razloga je to što je trener RK Čelika Seldin Rizvanović dao šansu svim raspoloživim igračima koji su putovali u Visoko (njih 19).

Nevjerovatno je da ugledni klub–domaćin ove utakmice RK Bosna nije organizovala ni vođenje Zapisnika, pa smo uskraćeni za neke detalje i podatke o utakmici.

RK Bosna na ovoj utakmici isprobala čak 5 igrača – stranaca

Još jedan zanimljiv podatak sa ove utakmice je da je RK Bosna baš na ovoj utakmici isprobavala čak 5 igrača – stranaca (iz Srbije), koje će angažovati za narednu prvenstvenu sezonu.

Prema podacima našeg novinara, golgeter ove utakmice je igrač RK Bosne Haris Buljina, sa 9 postignutih golova, Almir Osmanhodžić je postigao 7, a Berin Kešo 4 gola.

Kod RK Čelika najviše golova je postigao najiskusniji igrač Aldin Begagić (7), novajlija Samir Korjenić je dodao 6, a Ante Dragičević i Slaven Šijaković su postigli po 4 gola.

Odbrana RK Čelika u par navrata pokazivala izrazite slabosti

– Na prijedlog RK Bosne prihvatili smo odigravanje ove utakmice, iako nam se nije uklapala u naš progam priprema. Prije svega sam želio vidjeti na djelu nove igrače, beka Samira Korjenića i golmana Adija Delalića. Bilo je previše tehničkih grešaka naših igrača, nerezonskih i slabih šuteva na gol protivnika, a naša odbrana je u par navrata pokazivala izrazite slabosti. U suštini, dok je igrala naša prva postava, imali smo dosta povoljan rezutat, od jedno do tri gola razlike, pa je poluvrijeme završeno rezultatom 17:13 za RK Bosnu. U utakmici sam dao šansu svim mladim igračima u drugom poluvremenu, pa je krajnji rezultat bio nepovoljniji za nas, od 9 golova razlike za RK Bosnu, što nije baš mjerodavan rezultat onome što se vidjelo na terenu. Prijateljske utakmce se i igraju da se isprobaju svi rasopoloživi igrači i to smo učinili – ističe Seldin Rizvanović.

I pored dosta pomirljive ocjene utakmice od strane Rizvanovića, valja istaći da pred ekipom stoji period uigravanja ekipe, u kojem se moraju eleminisati greške koje su pravili čak i ključni igrači (greškama u dodavanju, lošim šutevima na gol i slično).

Svemu treba dodati i loš učinak sva tri golmana Čelika, pa je krajnji rezultat glasio kako je glasio.

RK Čelik vjeruje u rješenje pitanja treniranja i igranja utakmica u Areni

Nakon odluke menadžmenta Gradske arene Husejin Smajlović o naplaćivanja Arene za vrijeme treninga i utakmica gradskim sportskim klubovima, u Upravi RK Čelika vjeruju u pozitivno rješenje problema.

Naime, očekujemo i uvjereni smo da će gradonačelnik Kasumović i Gradska Uprava ovaj problem riješiti na najbolji mogući način te da će RK Čelik i ostali klubovi koristiti usluge Arene kao i ranijih godina, uz pomoć Grada, rekao je predsjednik kluba Pane Škrbić.

Utakmica u Tuzli u subotu

Mnogo veća provjera spremnosti ekipe RK Čelika pred početak prvenstvene sezone desiće se u subotu, 13. februara u Tuzli, gdje se igra utakmica za Kup BiH, a Sloboda brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika KUP-a BiH. Utakmica počinje u 16 sati i najavljen je TV prijenos na nekoliko plaformi.

– Utakmica u Visokom je pokazala da nismo spremni za jake utakmice i protivnike, ali u ime ekipe ja obećavam veliku borbenost i naše dobro izdanje na vrućem tuzlanskom terenu! Borićemo se za svaku loptu, igrati oštro i beskompromisno u granicama dozvoljenog – izjavio je Danijel Jurić, zamjenik kapitena RK Čelika pred utakmicu u Tuzli.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!