Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 9. kola Prve lige FBiH, RK Donji Vakuf – RK Čelik igrana u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu pred više od 100 gledalaca. Rezultat 45:36 za RK Čelik (poluvrijeme 21:19 za RK Donji Vakuf). Sudije: Ahmetašević i Jukić (Banovići). Delegat Alan Pezo (Bugojno). Isključenja: RK Donji Vakuf 18 minuta, RK Čelik 6 minuta. Sedmerci: RK Donji Vakuf 4 (2), RK Čelik 3(3).

RK DONJI VAKUF: Amer Verem (3), Ajdin Selimbegović (16 odbrana), Nedim Čaluk (6), Amir Došić (10), Husein Terzić (2), Salih Kero (4), Amar Bačvan (9), Faris Manjušak (1), Adnan Plaćo, Husein Čaluk, Amel Džihan, Ajdin Karamanlić, Edin Zekan, Adi Kahrimanović, Adnan Kahrimanović (1). Trener: Admir Fazlagić.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (7 odbrana), Muaz Kusić (3), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević (2), Mirsad Čelenka, Faris Mrako (7), Ante Dragičević (17), Amar Kobilica (10), Tarik Kubat (1), Edin Gušić (5), Dženan Hodžić (6 obrana), Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Filipović Miki.

  • RK Čelik i dalje lider na tabeli sa 8 pobjeda iz 9 mečeva
  • Čelik u Donjem Vakufu preuzeo vođstvo tek od 40. minute!
  • Ante Dragičević postigao 17 golova!
  • Publika aplauzom nagradila sudionike ovog meča
  • Rukometaši Čelika očekuju veću podršku Grada

Sjajna igra dva tima u Donjem Vakufu i zaslužena pobjeda RK Čelika koji je time zabilježio i osmu pobjedu iz devet utakmica ovogodišnjeg prvenstva Prve lige FBiH u rukometu: RK Donji Vakuf – RK Čelik 36:45 (poluvrijeme 21:19).

Istina, možda je rezultat pomalo previsok jer je RK Donji Vakuf vodio sve do 40-te minute utakmice. Iza 40-te minute Čelik je ubacio u ”petu brzinu” i polako povećavao vođstvo u svoju korist, tako da je utakmica završena sa ubjedljivih 9 golova razlike u korist Čelika.

Čelik ostaje lider na tabeli, uz isti broj bodova (16) kao i Sloboda 2 iz Tuzle, koja se u ovoj ligi takmiči van konkurencije.

Sjajna igra Čelika u drugom poluvremenu

Domaća ekipa RK Donjeg Vakufa je iznenadila rukometaše Čelika odličnom igrom, posbno u prvom poluvremenu. Čak je RK Donji Vakuf gotovo konstatno vodio sve do 40. minute utakmice. Valja istaći da RK Donji Vakuf u svojim redovima ima nekoliko igrača sa iskustvom iz Premijer lige BiH, a ovo je bila prva utakmica za RK Donji Vakuf sjajnom golmanu Ajdinu Selimbegoviću koji je u Donji Vakuf došao iz premijerligaša RK Maglaja pred utakmicu sa RK Čelikom.

Upravo su Ajdin Selimbegović, te Amir Došić (postigao 10 golova za Donji Vakuf), Amar Bačvan (postigao 9 golova) i Nedim Čaluk (dodao 6 golova) predstavljali udarnu četvorku domaće ekipe.

Ante Dragičević golgeter utakmice

S druge strane, u gostujućoj ekipi Čelika, standardno odličan je bio Ante Dragičević, koji je prvi golgeter utakmice sa 17 postignutih golova za RK Čelik. Pored njega, udarni trio je sljedeći: Amar Kobilica (postigao 10) i Faris Mrako, čija je ovo najbolja utakmica u devet proteklih kola aktulenog prvenstva (dodao je 7 golova i bio odličan i u odbrani i u napadu, nalazio se svugdje gdje je trebalo, presjecao i borio se za svaku loptu). Ovoj udarnoj trojki valja pridodati i one koji su doprinijeli sjajnoj pobjedi Čelika, a to su: Edin Gušić, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Muaz Kusić i drugi.

Miki Filipović: Odličan rezultat

”Ovo je za nas odličan rezultat, nakon što je Vakuf vodio sve do 40-te minute! Nakon toga je ekipa domaćina fizički pala, mi smo to iskoristili i postigli visoku pobjedu. Čestitam našim igračima što su izdržali. U subotu idemo na Vitez maksimalno ozbiljno, da potvrdimo i ovu pobjedu”, kaže trener Miki Filipović i dodaje:

– Sada je situacija sasvim jasna: ako na polusezoni ne dovedemo tri ozbiljna pojačanja, mi nemamo šta tražiti u drugom dijelu prvenstva! Ovi momci su iznijeli veliki tereti na svojim plećima i ja im čestitam. Pred početak ove sezone mi smo ostali bez čitave prve postave i ovo što smo do sada uradili je odličan rezultat. Da bi izdržali do kraja – treba nam podrška Grada i drugih faktora – kaže Filiopvić.

Pane Škrbić: Podrška Grada

Nakon ove utakmice izjavu za naš portal dao je i predsjednik RK Čelika Pane Škrbić:

”Ovi momci RK Čelika rade sjajan posao. Postižu fantastične rezultate na terenu. Osam pobjeda iz devet utakmica je najbolji rezultat ove jeseni od svih sportskih ekipa u Zenici! Čestitam našim mladim čeličnim momcima! Mi očekujemo veću podršku Grada za dalji naš put ka Premijer ligi BiH i Evropi, ili da nam se jednostavno kaže: ne idite dalje, nećemo premijerligaša u rukometu!”, rekao je Škrbić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!