Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik – ORK Rudar (Banovići) 34:26 (20:11)

  • RK Čelik igrao bez kapitena Riada Polića (suspenzija) i Kenana Muslića (povreda)
  • Druga postava RK Čelika bolja od prve
  • Igrač utakmice Ekrem Kobilica

Utakmica 23. kola Prve lige FBiH-Grupa Sjever. Igrano u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici. Gledalaca oko 150. Rezultat: RK Čelik – ORK Rudar (Banovići) 34:26 (poluvrijeme 20:11) za Čelik. Sudije: Elvir Hasić i Adnan Nurkić. Delegat: Emir Kojičanin. Sedmerci: za RK Čelik 5 (4), a za ORK Rudar 5 (2). Isljučenja: Čelik 14, Rudar 8 minuta.

Lijepa rukometna predstava u Gradskoj areni Zenica: Čelik – Rudar (Banovići) u kojoj je oko 150 navijača Čelika uživalo u lijepim potezima, veoma brzim kontrama RK Čelika, posebno u prvom poluvremenu, kada je igrala mlađa postava Čelikovih rukometaša, predvođena mladim kapitenom Farisom Mrakom.

U ovoj ekipi su se u prvom poluvremenu, pored Mrake, istakli Ekrem Kobilica, Ismar Kahrić, Adnan Sumbuljević, Kenan Biogradlija, Adi Pašalić, Muamer Kaljić (koji je bio jedini golman Čelika u ovoj utakmici) i Ivo Mišković.

Drugo poluvrijeme u korist Rudara

U drugom poluvremenu iskusniji igrači Čelika Eldar Mehić, Jasmin Omerović, Danijel Jurić i Muhamed Ajanović ostvarili su mnogo lošiji učinak od početne mlade Čelikove postave, tako da se gol razlika istopila sa 9 na 8 golova razlike, odnosno u drugom poluvremenu je Rudar ostvario bolji učinak od Čelika (15:14 za Rudar)! Očigledno je da su momci iz prve Čelikove postave, kada su vidjeli kako su njihove mlađe kolege “odradile” prvo poluvrijeme, u igru ušli prepotentno i podcjenjivački, protiv nimalo naivne mlade ekipe Rudara.

Ipak, preovladala je Čelikova pozitivna zaliha golova iz prvog poluvremena, tako da je krajnji rezultat ipak ubjedljiv za RK Čelik – 34:26.

Iako su igrači mlade ekipe Rudara dali maksimum i odigrali sjajnu partiju, ipak ni u jednom trenutku u toku 60 minuta nisu ugrozili Čelik rezultatom, odnosno nisu se ni primakli, a kamoli izjednačili rezultat ili poveli.

Ekrem Kobilica – junak utakmice

Ekrem Kobilica, igrač RK Čelika

Ekrem Kobilica, igrač RK Čelika

Kapiten Čelika Riad Polić danas nije igrao, obzirom da je suspendovan nakon utakmice sa RK Krivajom u Zavidovićima prošle sedmice od strane Komesara takmičenja Mileta Kekića. U ovoj utakmici nije nastupio ni sjajni bek Čelika Kenan Muslić, koji je povrijedio nogu još u utakmici protiv Slobode u Zenici prije dvije sedmice i još uvijek je u fazi izlječenja.

Najefikasniji kod Čelika bili su Ekrem Kobilica (8 golova), Kenan Biogradlja (7), Adi Pašalić (5) i Ismar Kahrić (sa 4 gola). Kod Rudara 8 golova postigao je Benjamin Šehić, Dino Šarić je dodao 7, a Jasmin Demirović 4 gola.

Igrač utakmice je Ekrem Kobilica (RK Čelik).

RK Čelik u narednom kolu, u subotu, gostuje u Žepču, gdje se igra derbi utakmica kola protiv domaće ekipe RK Žepče.

Naslovna slika: Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!