Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika su pred početak prvenstvene sezone odigrali još jednu odličnu prijateljsku utakmicu: protiv premijerligaša RK Iskre u Bugojnu. Bila je to generalna proba pred prvu utakmicu u Prvoj ligi FBiH sa RK Donjim Vakufom u Donjem Vakufu.

RK Čelik je u Sportskoj dvorani KSC Bugojno bio za nijansu bolji tim od premijerligaša Iskre, kojoj je to takođe bila vrlo važna proba pred početak prvenstva u Premijer ligi BiH.

Mada je rezultat u ovoj prijateljskoj utakmici bio u drugom planu, ipak valja istaći da su u ovoj dobroj, borbenoj i vrlo zanimljivoj utakmici domaće sudije, koje su navijale za domaću ekipu, presudile da Čelik ne slavi pobijedu, iako je to igrom zaslužio.

Rezultat je bio 34:34 (poluvrijeme 17:16).

RK Iskra ovom utakmicom obilježila 50 godina postojanja

Valja naglasiti i to da je igra domaće ekipe RK Iskre, u kojoj je bilo nekoliko izvrsnih pojedinaca, bila veoma korektna, a uz sve to je i RK Iskra ovom utakmicom obilježila i 50 godina postojanja i uspješnog rada.

– Obzirom na koranavirus, 50 godina postojanja kluba proslavljamo na ovaj simboličan način, odigravanjem utakmice sa našim prijateljima iz Zenice. A kada se uslovi od korone poboljšaju, biće vremena za pravo slavlje – izjavio je Asim Šahman, ”alfa i omega” bugojanskog tima.

Seldin Rizvanović: Zadovoljan sam!

Šef stručnog štaba Čelika, prof. Seldin Rizvanović, nakon utakmice u Bugojnu je izjavio:

– Generalna proba pred početak prvenstva je bila veoma uspješna. Utakmica je bila neizvjesna od samog početka do kraja, a time je i odgovornost igrača bila veća. Iako je postignuto dosta golova (68), nije bilo laganih golova. Zbog bolesti nastupili smo bez nekoliko naših važnih igrača, a našu odbranu smo popunili sa najnovijim pojačanjem, povratnikom u redove Čelika iz RK Sloge, iz Gornjeg Vakufa, koji je u više navrata prekidao napade bekova RK Iskre.
U prvom poluvremenu smo napravili 10, a u drugom dvije tehničke greške. Imali smo 13 promašenih šuteva i isto toliko odbrana naših golmana Riada Polića i Harisa Muhića. Možemo reći da nam je statistika bila jako dobra. Mogu pohvaliti moju ekipu za veliku požrtvovanost. Veliki broj njih radi puno radno vrijeme, pa poslije toga redovno dolaze na treninge i utakmice. Tako ja za utakmicu u Bugojnu Edin Gušić privatnim autom došao sa posla iz Sarajeva u Bugojno. Aldin Begagić, Mirza Dervenčić, Amel Omerović, Mario Filipović, Jasmin Omerović, Faris Muhić i Riad Polić su odradili smjenu na svom poslu, pa stigli na gostovanje u Bugojnu. Ostali igrači su ostavili školske i fakultetske obaveze i priključili se ekipi.
Naša ovogodišnja pojačanja su opravdala moje povjerenje kao trenera i povjerenje Uprave Kluba. Imamo sjajnu ekipu, a uz odličog predsjednika Kluba Paneta Škrbića, koji iz nemogućih nalazi moguća rješenja za Klub, mi u ovoj sezoni zaista moramo i možemo do Premijer lige BiH. A poslije neka Grad odluči trebamo li i hoćemo li tu i ostati ili ne. Mislim na podršku grada kroz Budžet za sport – izjavio je Seldin Rizvanović.

Svi koji vrijedno treniraju će dobiti šansu

Rizvanović je na kraju izjave dodao da mu je žao što mladi igrači iz sjajnog podmladka RK Čelika, koji izuzetno vrijedno treniraju i po dva puta dnevno (Adi Mušinović, Afan Seketa i drugi), ovoga puta u Bugojnu nisu dobili minutažu, jer se išlo na pobjedu, pa je i rizik tim bio veći.

– Dobiće i oni šansu, sigurno. Prvenstvena sezona je duga i svi koji vrijedno treniraju će dobiti šansu – kaže na kraju Seldin Rizvanović.

Nakon utakmice u Bugojnu, pošto su posljednjih mjesec dana veoma naporno trenirali i igrali utakmice, igrači Čelika su dobili zasluženo slobodan sljedeći vikend, bez treninga, do ponedjeljka, a onda kreće žestoki rad i početak lige naredne sedmice.

– Čestitamo našim prijateljima RK Iskri iz Bugojna važan jubilej – 50 godina postojanja i uspješnog rada, te im želimo uspješan start u novoj sezoni u Premijer ligi BiH – poručili su iz Uprave RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!