Kupi karte za utakmice 062 599 630

Odlična, žestoka i brza utakmica u Gračanici u kojoj je RK Čelik gotovo čitavo vrijeme utakmice vodio, ali je na kraju osvojio samo jedan bod (29:29), koji je ipak dovoljan da zadrži lidersku poziciju na tabeli.

  • Prva neriješena utakmica RK Čelika u prvenstvu
  • RK Gračanica 2 – RK Čelik 29:29 (13:18 za Čelik)
  • U subotu u Zenici derbi svih derbija Prve lige FBiH, susret sa RK Slobodom 2 iz Tuzle

Utakmica 11. kola Prve lige FBiH: RK Gračanica 2 – RK Čelik. Igrano u Sportskoj dvorani u Gračanici, uz prisustvo stotinjak gromoglasnih navijača RK Gračanice. Sudije N. Babić i S. Sirćo, a delegat Stanislav Vujić (svi iz Visokog). Isključenja: RK Gračanica 2 8 minuta, RK Čelik 12 minuta. Sedmerci: za Gračanicu 2 5 (4 odbranio golman Dženan Hodžić) a za Čelik 2 (2 pogotka).

RK GRAČANICA 2: Harun Međinović, Salim Purač (2), Salim Šabić (5), Mahir Dubinović, Faris Čalić (3), Kerim Bukvić (5), Kerim Bešić (3), Esmar Ahmetašević, Emir Hadžizulfić (10), Arlan Šako, Kenan Osmanović (1), Emir Čabrić, Harun Šestan. Trener: Edin Mujić.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (17 odbrana), Muaz Kusić (1), Danijel Jurić (4), Adnan Sumbuljević (3), Mirsad Čelanka (2), Faris Mrako, Ante Dragičević (12), Amar Kobilica (7), Tarik Kubat, Dženan Hodžić (7 odbrana, od čega 4 penela), Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

Poredak na tabeli Prve lige Federacije BiH, nakon ovonedjeljnog prvenstvenog kola je sljedeći: RK Čelik je prvi sa 19 bodova, RK Sloboda 2 je druga sa 18, a RK Jajce treće sa 16 bodova.

Dragičević i Kobilica golgeteri

Utakmica u Gračanici je imala sva obilježja prave prvenstvene, vrlo zanimljive i borbene utakmice, sa mnogo zanimljivih detalja, požrtvovanosti igrača sa obje strane, odličnih akcija i poteza i u napadu i u odbrani.

Čitavo vrijeme je domaća ekipa Gračanice 2 podržavana gromoglasnim navijenjem stotinjak navijača, što je ovoj utakmici davalo poseban ton.

RK Čelik je odlično otvorio utakmicu, vodio je gotovo cijelo vrijeme, da bi prvo poluvrijeme završio u svoju korist sa 5 golova razlike (18:13 za RK Čelik). I drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom, žestokom tempu. Tek desetak minuta prije kraja utakmice RK Gračanica 2 se rezultatski počela približavati RK Čeliku. Prije toga bilo je 6 golova prednosti za RK Čelik.

Što se utakmica više približavala kraju, RK Gračanica 2 je jače pritiskala. Najprije je rezultat izjednačen (25:25), a onda je nastala prava drama. Igralo se gol za gol, a posljednje izjednačenje (29:29) se desilo minut prije kraja utakmice.

Tim rezultatom je utakmica i završena, mada je 15 sekundi prije kraja utakmice RK Čelik imao loptu i šansu da postigne pobjedonosni gol.

I u ovoj utakmici mrežu golmana protivničke ekipe rešetali su Čelikovci Ante Dragičević i Amar Kobilica (Dragičević postigao 12, a Kobilica 7 golova). Vrijedan doprinos igri RK Čelika dali su i Danijel Jurić (sa 4 pogotka), Adnan Sumbuljević je dodao 3, a Mirsad Čelenka 2 pogotka. Dobra su bila oba golmana RK Čelika: Mevludin Čehajić je ostvario 17 odbrana, a Dženan Hodžić 7 (od čega je odbranio čak 4 penala).

Odlično lijevo krilo RK Čelika Edin Gušić nedostajao je ekipi u ovoj utakmici, jer zbog obaveza na poslu nije putovao u Gračanicu.

Filipović: Zadovoljni smo sa bodom!

Evo izjave trenera RK Čelika nakon utakmice u Gračanici:

– Nevjerovatna utakmica u Gračanici! Činjenica je da se ta utakmica na kraju prvenstva ne računa u bodovni saldo, pa je i to vjerovatno imalo psihološkog uticaja na našu igru. Ipak, otišli smo u Gračanicu da ozbiljno odigramo utakmicu i to smo ostvarili sve do 50-tog minuta igre. Nakon toga se javlja naša stara boljka neiskustva ekipe i loših rješenja, pa smo na kraju zadovoljni i bodom. Ovo je naša prva neriješena utakmica u ovom prvenstvu, uz jedan raniji poraz, iz ukupno 11 utakmica. Međutim, ne smijemo gubiti utakmice u kojima kontrolišemo igru. Danas smo igrali bez iskusnog Gušića, koji je zbog posla odsustovovao iz tima, a ranije smo zbog povrede ostali i bez mladog Adija Mešinovića, pa smo praktično ovu utakmicu igrali bez lijevog krila. Protiv Slobode idemo dalje! Daćemo sve od sebe! Prvi smo na tabeli i to je to!– izjavio je Miki Filipović.

U SUBOTU, 4. DECEMBRA, RK ČELIK U GRADSKOJ ARENI ZENICA IGRA POSLJEDNJU UTAKMICU U AKTUELNOM PRVENSTVU PRVE LIGE FBIH. I TO JE DERBI KOLA I DERBI PRVENSTVA, PROTIV SLOBODE 2 IZ TUZLE! POZIVAMO SVE NAŠE NAVIJAČE I LJUBITELJE SPORTA U GRADU DA DOĐU, UŽIVAJU U DOBROM RUKOMETU I PODRŽE NAS!
UPRAVA RK ČELIKA!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!