Kupi karte za utakmice 062 599 630
Danas (srijeda, 31. august) rukometaši Čelika u dvorani Bilmišće prvi put u svojoj 66 godina dugoj historiji dočekuju dobru ekipu RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, jednu od vodećih ekipa Prve lige Republike Srpske.

RK Čelik nastupa u svom najboljem sastavu, predvođen Aldinom Begagićem i Edvinom Begovićem, te mladim igračima Enesom Skopljakom, Markom Pandžićem, Hamzom Hadžićem, Enesom Sirćom i drugim mladim igračima koji čine okosnicu Čelikovog tima.

„Pozivamo naše navijače i ljubitelje rukometa da danas u 18.00 sati dođu u dvoranu Bilmišće i gledaju i bodre jedan novi Čelik. Ulaz je besplatan!”, poručuju iz Uprave ovog zeničkog premijerligaša.

Težak raspored na startu PL

Na jučerašnjem žrijebanju u Rukometnom savezu BiH izvučeni su parovi za naredno prvenstvo Premijer lige BiH. Liga broji 14 timova, a prvenstvo počinje 9. septembra.

Nedim Šehić, sekretar RK Čelika

„Prvu utakmicu Čelik igra u Cazinu, 10. septembra sa RK Krajinom. Već u drugom kolu 17. septembra je derbi kola u kome Čelik u Zenici dočekuje ekipu RK Vogošće, a u trećem kolu Čelik 23. septembra gostuje kod RK Borca u Banja Luci. RK Maglaj gostuje u Zenici u četvrtom kolu 1. oktobra, a 8. oktobra Čelik u Mostaru igra protiv HRK Zrinjskog.
Sve u svemu, žargonski rečeno – za Čelik vrlo težak raspored u kome nam žrijeb nije bio naklonjen”. Raspoloženje medju rukometašima RK Čelika je ipak dobro i oni kažu da će se u svakoj prvenstvenoj utakmici maksimalno boriti za svaki bod i u svakoj utakmici.

„Imamo mlad i požrtvovan tim i u svaku utakmicu ćemo ući žestoko sa motivima da idemo na pobjedu! Svaka čast svima u Premijer ligi, ali garantujem da se niko protiv Čelika neće naigrati rukometa”, poručuje donedavno juniorski a sada potencijalni A reprezentativac Čelika, Enes Skopljak.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!