Kupi karte za utakmice 062 599 630

Prva utakmica osmine finala EHF Challenge KUP-a

Ubjedljiva pobjeda Thuna

Rukometaši Čelika su sinoć u Thunu ( Švicarska ) poraženi od domaće ekipe Wacker Thun ubjedljivim rezultatom 42 : 27 (22:13).

Samo na početku utakmice Čelik je poveo rezultatom 1:0 i 2:1, a tokom čitave utakmice Wacker je dominirao terenom i izvanredno brzim kontrama „trpao“ loptu u gol Enesa Sirče.

Meha sa igračima u Thunu

Meha sa igračima u Thunu

Tokom utakmice, Thun je iskoristio 22 tehničke greške i slabe udarce Čelikovih napadača, gdje su igrači Čelika dodavali loptu u ruke domaćina umjesto suigračima. Uz sve to ekipa Thuna je izvanredno fizički spremna, što se ne bi moglo reći za ekipu Čelika.

„Čestitam ekipi Thuna na pobjedi, moja ekipa u ovoj utakmici nije bila kompletna, nedostajala su nam četiri igrača iz prve postave-povrijeđeni Mujanović i tri izostanka iz ekipe zbog nepotvrđenih licenci od strane EHF-a (Bugarčić, Matić i Čabai). Nemogućnost njihovog nastupa nam je saopštena pred samu utakmicu, što je bio pravi šok za našu ekipu. Uz sve to, igrali smo jako sporo, sa puno tehničkih grešaka, što je dalo tako visok rezultat u korist protivnika“ – izjavio je nakon utakmice Mehmed Begovac.

U ekipi Čelika jedva prolaznu ocjenu mogu dobiti jedino Davor Kadić, Enes Sirčo i Aldin Begagić, koji je proglašen najboljim igračem Čelika u ovoj utakmici.

RK Čelik pred utakmicu u Thunu

RK Čelik pred utakmicu u Thunu

Pred početak utakmice održana je mala svečanost gdje je direktor Wacker Thuna, Thomas Fahrni, uručio dres domaće ekipe treneru Čelika, Mehi Begovcu, koji je prije 31 godinu igrao za ovaj klub.

RK Čelik: Polić, Dervenčić ( 3 ), Martić ( 1 ), Mujanović, Bajramović (4 ) Sirčo, Kadić ( 6 ), Begović ( 1), Tufekčić, Begagić ( 8 ) , Buljugija ( 2 ), Duvnjak ( 1 )

  • Trener: Mehmed Begovac
  • Igrano u Lanchen Sporthalle Thun. Gledalaca 700
    Sudije: Blanck, Isen ( Swe )
  • Sedmerci: Čelik 5 ( 4), Thun 3 ( 2 )
  • Isključenja Čelik 12 min, Thun 14 min

Večeras u 16:00 sati Čelik igra drugi meč sa Wacker Thunom.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!