Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica sa Vogošćom – derbi godine!

Subota, 6. februar, je dan ,,D” za zenički rukomet: u Gradsku arenu Zenica dolazi stari Čelikov znanac i drugoplasirana ekipa Premijer lige BiH – ekipa RK Vogošće, pa je Čelik na velikom ispitu: da se bori za priključak tima ka vrhu prvenstvene tabele, ili da oslabi svoje šanse na tom putu ka vrhu. Zato su u Čeliku ovu utakmicu nazvali DERBIJEM GODINE!

– Trenirali smo žestoko dva puta dnevno, ali nas brinu povrede i bolest naših igrača koji, ili uopšte nisu trenirali, ili nisu trenirali punim intezitetom:
-iskusni pivot Aldin Begagić vuče povredu noge od prošle utakmice sa Igmanom iz Ilidže. Isto to je zadesilo i novog desnog beka Čelika, Stefana Bugarčića, dok se krilo, Milan Duvnjak i srednji bek Mirza Dervenčić još uvijek bore sa gripom i povišenom temperaturom – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

– Ipak, nadam se da će sva četvorica koliko–toliko prezdraviti i većina njih istrčati na teren protiv moćne RK Vogošće.
A ako se to i ne desi – igraće oni koji su zdravi. Nismo se prepali RK Vogošće, koja je u posljednje vrijeme dovela desetak novih sjajnih igrača, pa nisu vanzemaljci, već samo rukometaši!

Raspoloženje u našem timu i pored bolesti je odlično i mi svakako idemo na pobjedu! – ističe Rizvanović.

Uprava i igrači Čelika još jednom upućuju poziv ljubiteljima sporta i rukometa u Zenici da u subotu u 15.25 sati u Gradskoj areni uživaju u izvanrednoj sportskoj predstavi dvije odlične rukometne ekipe i dva sportska prijatelja: RK Čelika i RK Vogošće.
Press 03.02.2015.

Ove dvije ekipe su predstavljale Bosnu i Hercegovinu u evropskom EHF Challenge Cupu: RK Vogošća je nakon dva kola ispala iz daljnjeg takmičenja, a RK Čelik se (jedini sa prostora bivše Jugoslavije) kvalifikovao u osminu finala Kupa i već 20. februara, u novoj utakmici, će snage odmjeriti sa švicarskim Wacker Thunom u Thunu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!