Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika počeli pobjedom protiv Slobode Solana

Sloboda Solana – Čelik   27:29   (17:12)

Sinoć su rukometaši ,,Čelika” u prvoj ovogodišnjoj utakmici, a u okviru priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH u tuzlanskom Mejdanu – pobijedili Sloboda-Solanu rezultatom 29:27 (poluvrijeme 17:12 za Slobodu).

Bila je to vrlo dinamična i zanimljiva utakmica sa dva različita poluvremena: u prvom gdje je bila bolja ,,Sloboda” i u drugom gdje je ,,Čelik” ,,ubacio u petu brzinu” i, posebno dobrom igrom u odbrani, ostvario svoju prvu ovogodišnju pobjedu pod vođstvom novog Šefa stručnog štaba, Mehe Begovca.

Begović oči u oči sa golmanom Slobode
Begović oči u oči sa golmanom Slobode

U ,,Čelikovom” timu su se istakli sva tri golmana: Riad Polić i Ajdin Tufekčić, koji su branili po 15 minuta i ostvarili po 5 odbrana, a u drugom poluvremenu Enes Sirčo, koji je za 30 minuta imao 10 odbrana, od čega čak 4 sedmerca.

Aldin Begagić u akciji
Aldin Begagić u akciji

Golove za ,,Čelik” su postigli: Mujanović i Kadić po 7, Begagić 4, Buljugija, Begović i Bajramović po 3, dok je Dervenčić postigao 2 gola.

SASTAV RK ,,ČELIKA”

Begagić (4), Bajramović (3), Begović (3), Kadić (7), Duvnjak, Kmetaš, Tufekčić (5 odbrana), Dervenčić (2), Buljugija (3), Polić (5 odbrana), Sirčo (10 odbrana – 4 penala) i Mujanović (7).
Trener: Meha Begovac.

– Ovo je prva utakmica u ovoj godini i normalno je da smo imali dosta tehničkih grešaka, ,,zicera” i drugih propusta. Raduje me angažovan pristup sva tri golmana.
U petak nas čeka novi prijateljski meč protiv RK Žepča u Zenici, a već u drugu subotu, 30. januara prva prvenstvena utakmica protiv ,,Igmana” u Gradskoj areni – izjavio je trener ,,Čelika” Seldin Rizvanović.

Bajramović u akciji
Bajramović u akciji

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!