Kupi karte za utakmice 062 599 630

Konačna odluka RK Čelika

 

Challenge cup

Challenge cup

Uprava RK Čelika je donijela konačnu odluku: obje utakmice osmine finala evropskog EHF Challenger cup-a protiv Wacker Thuna igraju se u Švicarskoj!

Nakon dugo ,,vaganja”, donijeli smo konačnu odluku: ipak će se obje utakmice osmine finala evropskog EHF Kupa igrati u Švicarskoj, i pored naše velike želje da se jedan meč odigra pred našom publikom u Gradskoj areni Zenica.
Preovladao je finasijski momenat, jer je kod odigravanja duplog meča u Thunu švicarski klub ponudio participaciju u troškovima putovanja, te da snose troškove organizacije utakmica i plate službena lica (sudije i delegate) za obje utakmice.
Žao nam je što nismo našoj publici priuštili jedan veliki evropski meč u Zenici, pogotovo kad se zna da je, sa područja bivše Jugoslavije, RK Čelik jedini rukometni klub koji je ostao u daljem takmičenju, kad je riječ ne samo o Challenger cupu, nego i o svim evropskim rukometnim kupovima. Ali siguran sam da će za velike, evropske mečeve u Zenici biti prilike – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Prva utakmica u Thunu će se igrati u subotu 20. februara u 17, a druga dan kasnije u 16 sati.

RK Čelik poziva sve Bosance i Hercegovce koji žive i rade u Švicarskoj da dođu na utakmice u Thun i navijaju za naš klub i našu zemlju.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!