• Utakmica sa Krivajom je utakmica godine gdje će Čelik nakon pobjede ići ka vrhu tabele
  • Na press konferenciji govorili predsjednik kluba Pane Škrbić i igrači Marko Pandžić i Adnan Begagić

Tema današnje press konferencije u RK Čeliku je bila najava utakmice sa tradicionalno teškim protivnikom RK Krivajom, 19. oktobra u Gradskoj areni, nakon izuzuzetno važne utakmice sa sjajnom igrom i pobjedom RK Čelika u Derventi prošle subote, rezultatom 31:29.

Na press konferenciji su govorili Pane Škrbić, predsjednik Kluba, Marko Pandžić, igrač utakmice protiv Dervente i prvi golgeter ekipe i Adnan Begagić.

Pobjedom prema vrhu tabele

Utakmicu sa RK Krivajom, koju izuzetno cijenimo, jednostavno moramo dobiti! Zato imamo i snage i volje i znanja i želje! Ne znači mnogo što smo u posljednjoj pripremnoj utakmici u Zavidovićima mi pobijedili, jer Krivaja ima dobru ekipu koju vodi iskusan stručnjak Jasmin Mrkonja. Ova nam je utakmica vrlo važna jer se sa pobjedom ili porazom nalazimo na raskrsnici ka gornjem ili donjem dijelu tabele. A Liga je danas takva da je kvalitet ekipa dosta ujednačen i da maltene svako svakog može pobijediti. Sada sa još 3 ekipe dijelimo od 7. do 10. mjesta sa 9 bodova, a pobjedom sa 12 bodova možemo biti na 5-6. mjestu” – istakao je Pane Škrbić.

– „Želim ovdje i da ponovim naš poznati stav: i dalje je cilj RK Čelika vrh tabele! Sportski je i nije nerealno imati takav cilj! Pobjedom protiv Krivaje, koju moramo ostvariti, mi imamo priključak za vrh tabele” – rekao je Škrbić.

Enesu Skopljaku slomljen nos!

Inače, u vrlo oštroj ali korektnoj utakmici sa RK Derventom, desio se i jedini incident u 50. minuti igre kada je igrač – domaćin, Zvjezdan Sibinčić, udarcem u lice razbio i slomio nos Enesu Skopljak, koji je zatražio pomoć u zeničkoj bolnici. U Derventi, zbog bolova u leđima, nije nastupao ni mladi bek Čelika Hamza Hadžić.

Ekipi Čelika su se priključili (i solidno odigrali) u Derventi reprezentativac Nemanja Bezbradica i igrač Čelika Mirza Dervenčić, koji je zbog obaveza na poslu bio prestao trenirati.

Na prijedlog Stručnog štaba, odnosno trenera Bojana Crnomarkovića, sporazumno je raskinut ugovor sa golmanom Samirom Lilićem, a na njegovo mjesto trećeg golmana je došao naš junior, Amar Ćerim koji je već putovao sa ekipom u Derventu.

„Od juniora koji rade sa prvim timom ovih dana smo i zaključili stipendijske ugovore sa četiri, koji su 1999. godište, a oni su perspektiva zeničkog rukometa. Na njih trener Crnomarković računa i već su nastupali za prvi tim. To su: Amar Ćerim, Jasmin Omerović, Mustafa Babić i Faris Mrako, tako da je sada prosječna starost prve ekipe 22,4 godine, u odnosu na prosječnih 32 godine starosti ekipe u prethodnom prvenstvu.

Juniori pobijedili Lukavac

Nova vijest iz RK Čelika je da se juniorska ekipa ovog tima (1998. godište i mladji) uključila u novoosnovanu dosta jaku Ligu mladih Zeničko-Dobojskog i Tuzlanskog kantona. Jučer su momci trenera Seldina Rizvanovića pobijedili u Zenici ekipu RK Lukavca rezultatom 40:29.

Ponuda Školi Junior

„Mi smo ovih dana ponudili Školi rukometa Čelik junior Vlade Zeljke početak dobre i prijateljske saradnje ova dva kluba. Smatramo da nema razloga da dva kluba koji imaju iste ciljeve i interese razvoja rukometa u ovom gradu ne sarađuju. Modaliteti saradnje mogu biti od odigravanja prijateljskih utakmica do razmjene igrača (na bazi dvojnih registracija i slično), do saradnje na stručnom planu, pa sve do, ako bude obostranog interesa – integracije dva kluba.
Što se RK Čelika tiče – mi smo iskreno otvoreni na sve vidove saradnje! Pozivamo RK Čelik Junior da se izjasni…” – rečeno je na press konferenciji RK Čelika.

Upućen je i apel novom gradonačelniku Zenice, g. Fuadu Kasumoviću, znajući da je on privržen i opredijeljen za maksimalan razvoj grada u svakom pogledu, a u tom kontekstu i sporta.

„Mi vjerujemo u njegovu želju, volju i znanje da rješava probleme i jedva čekamo da „zasjedne” na funkciju Gradonačelnika ”– poručili su rukometaši.

„Rukomet je danas u Zenici sport broj 1 kad je riječ o dvoranskim sportovima i ima najveće šanse da ponovo ide u Evropu.”

POZIVAMO NA UTAKMICU SVE UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZENICE, SVE STUDENTE I PENZIONERE DA NA UTAKMICU DOĐU SA DOKAZOM PRIPADNOSTI UČENIK, ODNOSNO STUDENT ILI PENZIONER I BESPLATNO PRISUSTVUJU UTAKMICI PROTIV KRIVAJE, 19. OKTOBRA U 17 SATI U GRADSKOJ ARENI – PORUČENO JE NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE U RK ČELIKU.

Na kraju, evo da čujemo šta o narednoj utakmici kažu njeni akteri:

Marko Pandžić koji je proglašen igračem utakmice u Derventi (postigao 11 golova):

– Mi Krivaju izuzetno cijenimo, ali za nas samo pobjeda dolazi u obzir! Stanje u ekipi, posebno nakon pobjede u Derventi je odlično, atmosfera izvanredna, radi se dobro i bodovi ostaju u Zenici! Pozivam našu publiku da u što većem broju dođe na ovu utakmicu – kaže Pandžić.

Bek Adnan Begagić:

– Iz utakmice u utakmicu mi igramo sve bolje! Protiv Krivaje, koja je težak protivnik, idemo „na glavu” i na sigurnu pobjedu! Iako je radni dan, očekujem veliki broj ljubitelja rukometa da nas podrže – istakao je Adnan Begagić.