Pripreme za proljetnu sezonu

Prozivkom i prvim treningom u Areni Zenica danas su pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Challenge Cup-u počeli rukometaši Čelika.

U prvenstvenoj pauzi ekipa je doživjela velike promjene: umjesto Senada Skupljaka nezahvalne pozicije šefa stručnog štaba prihvatio se legenda zeničkog i bh. rukometa Mehmed – Meha Begovac. Njemu će u radu sa podmlađenim timom pomagati Seldin Rizvanović, Jasmin Salihefendić i kapiten tima Aldin Begagić.

Nakon sedam godina Mehmed Begovac se vratio na mjesto prvog trenera Rukometnog kluba Čelik.

“Bio sam trener, igrač, domar… ali eto sada sam trener. Zahvaljujem se predsjedniku na ukazanom povjerenju…” rekao je legendarni Meha.

Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelika večeras je obrazložio svoju odluku o “zamrzavanju” ranije odluke o ostavci na to mjesto. Rekao je da puno očekuje od novog – starog trenera Mehmeda Begovca ali i priznao da ima još problema oko statusa igrača.

Prvom radnom danu u 2016. godini prisustvovalo je 15-tak igrača, kao i novi – stari predsjednik kluba Pane Škrbić i novi potpredsjednik Sanel Hasanović.

Ekipu su u zimskoj pauzi napustili Semir Memić, Derviš Birdahić i Eldar Mehić, dok su u klub pristigli povratnici Adnan Begagić iz Kaknja i Ajdin Tufekčić iz Bosne TS.
Čelik je jesenju polusezonu završio na 5. mjestu Premijer lige BiH, a igrat će i u završnici Kup-a BiH, kao i osmini finala EHF Challenge Cup-a gdje mu je u februaru rival švicarski Wacker  Thun.

Predsjednik Škrbić nije isključio da će do početka sezone Čelik pojačati nekoliko iskusnijih igrača što će kako je dodao, zavistiti prije svega “od ponude na tržištu”.