Prijateljska utakmica sa RK Žepče

Večeras u 17 sati rukometaši Čelika igraju svoju drugu ovogodišnju pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH.
U goste Čeliku u Gradsku arenu dolazi solidna ekipa RK Žepča, člana Rukometne lige Federacije BiH.
Utakmica se igra na jednoj trećini terena u Areni i zatvorena je za javnost.

– U odnosu na utakmicu sa Slobodom u Tuzli, ekipa će biti jača za još dva igrača: Eduard Martić je ozdravio, a tu će biti i Adnan Begagić, koji nije putovao u Tuzlu zbog poslovnih obaveza. Obojica će biti na raspolaganju za utakmicu protiv RK Žepča – kaže trener Čelika prof. Seldin Rizvanović.

VIJEST DANA: BIRDAHIĆ U ČELIKU?

Birhahić
Juče je Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH objavila spisak i odluku o prelasku igrača iz kluba u klub u mini zimskom prelaznom roku.

Pod tačkom 27 u Odluci Komisije objavljeno je ime Derviša Birdahića, koji je u protekloj sezoni, kao posuđeni igrač RK Bosne (Sarajevo) branio boje RK Čelika. U Čeliku smatraju da ta odluka nije u skladu sa Pravilnikom o registraciji igrača i traže da se odlični bek Birdahić vrati u njihove redove.

”Izjavili smo žalbu na odluku Registracione komisije, jer u Pravilniku o registraciji igrača precizno piše (Poglavlje 8 – član 62 Pravilnika) ,,ustupanje igrača iz člana 60 Pravilnika (pozajmica) traje najmanje jednu takmičarsku sezonu…”, kako stoji i u ugovoru o posudbi. Ako bude pravde i ne bude ,,igara” u Rukometnom savezu BiH – igrač Birdahić je naš i u narednoj polusezoni!”,  izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Na potezu su Registraciona komisija i Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH.